различно 04 ян. 2018 2018-01-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBck5HIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--ff92b95eae3ac1d4e1f922013ad645ca120080fe/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29996.jpg

Burgas Reporter Ltd.

История за малката миглопродавачка, която била купена от арабски шейх заедно с миглите си и нещо за прогнозата за времето

Чудесата се случват не само около Коледа. 

Ето, например целокупното медийно войнство разказа красивата приказка за малката българска миглопродавачка Моника, която продавала мигли в страната и в чужбина. 

И един ден, а може би една вечер, дори най-вероятно е било една вечер, до малката миглопродавачка се приближил един арабски шейх и казал, че купува всичките и мигли и барабар с тях купува и нея. И малката миглопродавачка Моника била много щастлива и целокупното медийно войнство разказа още, че сега вече щяла да продава мигли в целия арабски свят, а с шейха се обичали и той и подарявал рози и златни часовници и парфюми.

А някъде далеч продавачката Николета си изяла банския от яд и се чудела как и с какво отново да влезе в новините , но това е друга приказка.

Мислех си, че аз единствено мога да продавам вежди…имам толкоз гъсти и рунтави вежди, че през няколко минути ми причернява пред очите, щом се разрошат. Мога  да продавам веждите си на производител на пуловери, а? Вместо камилска вълна, а? 

В Турция, например присаждали брада. Надявам се, че само мъже пазаруват от тази стока.

Изобщо оперението и окосмението се оказва важно. Щото плешивата интелигентност, както казва Ремарк, не е ок. Затуй, гордейте се с космите си.

Чудите се защо ви разказвам тези глупости ли? Защото ме мързи да се обръсна и мязам на персонаж от филма „Воевода“. Онзи филм, бе, в който главната героиня се препускаше в три серии по прилепнал  потник и по клин, докато я гонеха заптиета и каймаками. Обяснявам на жена ми, че тъй с тази брада мязам на испански конкистадор, а всъщност признавам пред себе си, че приличам по-скоро на индийски бродяга.

Днес на добре окосмените човеци ще им е топло. Защото максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 8 градуса. Ще бъде облачно и са възможни слаби превалявания от дъжд. Слаби, ама с тая кал навсякъде, ефектът им става силен.

Нек е хубав денят ви. 

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...