История за малката миглопродавачка, която била купена от арабски шейх заедно с миглите си и нещо за прогнозата за времето

04 ян. 2018

Article image
Чудесата се случват не само около Коледа. 

Ето, например целокупното медийно войнство разказа красивата приказка за малката българска миглопродавачка Моника, която продавала мигли в страната и в чужбина. 

И един ден, а може би една вечер, дори най-вероятно е било една вечер, до малката миглопродавачка се приближил един арабски шейх и казал, че купува всичките и мигли и барабар с тях купува и нея. И малката миглопродавачка Моника била много щастлива и целокупното медийно войнство разказа още, че сега вече щяла да продава мигли в целия арабски свят, а с шейха се обичали и той и подарявал рози и златни часовници и парфюми.

А някъде далеч продавачката Николета си изяла банския от яд и се чудела как и с какво отново да влезе в новините , но това е друга приказка.

Мислех си, че аз единствено мога да продавам вежди…имам толкоз гъсти и рунтави вежди, че през няколко минути ми причернява пред очите, щом се разрошат. Мога  да продавам веждите си на производител на пуловери, а? Вместо камилска вълна, а? 

В Турция, например присаждали брада. Надявам се, че само мъже пазаруват от тази стока.

Изобщо оперението и окосмението се оказва важно. Щото плешивата интелигентност, както казва Ремарк, не е ок. Затуй, гордейте се с космите си.

Чудите се защо ви разказвам тези глупости ли? Защото ме мързи да се обръсна и мязам на персонаж от филма „Воевода“. Онзи филм, бе, в който главната героиня се препускаше в три серии по прилепнал  потник и по клин, докато я гонеха заптиета и каймаками. Обяснявам на жена ми, че тъй с тази брада мязам на испански конкистадор, а всъщност признавам пред себе си, че приличам по-скоро на индийски бродяга.

Днес на добре окосмените човеци ще им е топло. Защото максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 8 градуса. Ще бъде облачно и са възможни слаби превалявания от дъжд. Слаби, ама с тая кал навсякъде, ефектът им става силен.

Нек е хубав денят ви. 

автор: Красимир Калудов