различно 02 ян. 2018 2018-01-02 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbzVHIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a66fd6e6169f58b83cc3f366f8abe81be0979fd1/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29970.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Защо в началото на годината европредседателстващият среден българин изпитва болки в палеца

Събудих се с болки в палеца на дясната ръка. 

Ама, като се замисля, то до това води продължителното триене. ...Не, бе…не бързайте с изводите. Не съм трил лотарийни билети, с цел да достигна до участие в телевизионен клип, в който ухилена шармантна красавица обявява името ми, изрича някаква голяма сума и ме пита с възторг какво ще правя със спечелените пари., пък аз мънкам…

Не съм трил лотариен билет, а най-съм трил стикер за гражданска отговорност, здраво залепен в долния ляв ъгъл на стъклото на фамилната лимузина.

Голямо стържене и триене беше . Чак нокътят ми се отчупи.

Мисля си, че с всички тия винетки, застраховки, стикери за „синя зона“ и за технически преглед, които залепяме и разлепяме чрез изтриване по автомобилите си, големите лотарийни акули са ни създавали навици да свикнем да трием лотарийни билети.  

На след някой друг ден и винетката ще почна да я трия.

А дали масовото триене на лотарийни билети не е основната причина за изчезването на професията „теляк в баня“?

Както и да е.

За много години на всинца ви. Не знам как е при вас, но когато излязох на терасата и видях розовите багри на изгрева, в този момент се почувствах като европредседателстващ.

Само се замислете каква всеобща почит струи от целия европейски континент към всички вас европредседатели, такива.

Едва ли е случайно това, че синоптиците прогнозират по-топли дни обичайното за януари. Максималните температури в европредседателстващия Бургас и в съответния европредседателстващ регион ще достигнат 12 градуса. Ще бъде слънчево,но ще има и облаци, дори са възможни кратки превалявания от дъжд.

Очертава се един хубав вторник. 

Сега ви оставям, за да направя закуска за моя европредседателстващ син и за моята европредседателстваща дъщеря. А пък европредседателстващата ми жена, когато отиваше на работа, ми каза нещо за някакво пране, ама не разбрах ще го пера ли или ще простирам? Ще видим…

Нека е хубав денят ви. 

Автор: Красимир Калудов

снимката е "цъкната" от южната тераса, а завесата, която закрива изгрева, е част от програмата за саниране, заради която сме опаковани от месец май миналата година.

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...