различно 31 дек. 2017 2017-12-31 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb1pHIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--b8b87bbfa1324b051619d7e596dfe9042a50f04f/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29962.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Годишен хороскоп - една малко по-различна гледна точка

Всеобщо разпространена „народна мъдрост”, наред със ЗОДИЯТА, е ГОДИШНИЯТ ХОРОСКОП. 
 
В края на всяка календарна година настъпва истерия - бол самозванци, короновали се за астролози, започват да обясняват каква съдба ни очаква следващата година спрямо ЗОДИЯТА…. Някои дори са толкова продуктивни, че издават книги, посветени на всяка зодия, като пророкуват цялата предстояща година, и то ден по ден. Един вид, преди да станете от леглото, трябва да прочетете и да сте подготвени за това, което Ви очаква през деня. Ако следваме тази логика, всички, които сме родени в един зодиакален знак - без значение година на раждане, ден, час, географско положение - всички вкупом - преживяваме едно и също.
 
 „О, свещена простота!”  
 
Ако приемем по-горното твърдение за 100% истина, това означава, че аз и Салма Хайек (понеже сме родени на един и същи ден) всяка година преживяваме едно и също – то любов, то пътешествия, то снимане във филми... предполагам, че в момента и тя пише поредната си публикация... току-виж на същата тема …
 
Сега малко по-сериозно...! Наистина има такова чудо - ГОДИШЕН ХОРОСКОП, но той се изготвя за всеки и е строго индивидуален... Ще се помъча да обясня за какво става въпрос.
 
Когато се раждаме – нашият първи вик се случва в точно конкретен момент (час, минута и географско местоположение). Точно в този конкретен момент Слънцето се намира в конкретен Зодиакален знак и е на конкретни градуси спрямо хоризонта. Професионален Астролог може да построи карта, която изобразява замръзналите планети в този личен момент. Или казано по друг начин - това е Вашата рождена карта. Планетите естествено продължават да се движат в небесата, те никога не спират и си имат един логичен и перфектен цикъл на своето движение. 
 
*Еклиптика!  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Ecliptic_with_earth_and_sun_animation.gif

Това е сечението на равнината, в която лежи земната орбита, спрямо небесната сфера. Също така еклиптиката показва видимия път на Слънцето по небесната сфера в течение на един цикъл (една календарна годината). На т.нар. еклиптика лежат 12-те Зодиакални знака. Слънцето преминава през тези съзвездия при своето движение по небесната сфера през годината, като през периода от 21 март до 20 април е в зодиакален знак Овен ; в Телец е от 21 април до 21 май ... и така от 20 февруари до 20 март, когато се намира в Риби. Понеже дължината на еклиптиката е 360°, а в годината има ~365 дни, Слънцето се движи по еклиптиката със средна скорост около 1° на ден. 
 
В момента на нашето раждане Слънцето е било в конкретен зодиакален знак и разположено на конкретни градуси. Всяка година то се възвръща на същото място точно както е било в деня на нашето раждане, т.е. застава в същият зодиакален знак и в същите градуси. Един професионален Астролог ще ви направи карта, която ще изобразява замразените планети в точно този момент... и спрямо тази карта може да Ви се направи анализ какво ще ви очаква предстоящата една година (т.е. до следващия ви рожден ден)  – любов, работа, здраве и т.н. - кой каквото го вълнува. Съответно тази карта няма нищо общо със вашата рождена карта, защото всяка планета си има различен цикъл на въртене. Това е един вид карта за вашето Слънчево възвръщане (или ГОДИШЕН ХОРОСКОП ). Т.е. това е денят (или около него), в който празнуваме рожденият си ден. Логично е, че всяка карта /на всеки човек/ е строго индивидуална, както няма двама души с еднаква карта на Слънчевото си възвръщане, така няма и двама с еднаква съдба.
 
Предполагам, че сега разбирате защо въпросните ГОДИШНИ ХОРОСКОПИ не работят и защо аз и Салма Хайек не преживяваме всяка година едно и също нещо.
 
Ако за някого работят тези така наречени ГОДИШНИ ХОРОСКОПИ, то там си има строго индивидуални причини (било то на психическа основа, плацебо ефект и т.н).
 
Нещата са много и няма как да ги обясня накратко, но се надявам да съм повдигнала леко завесата и да Ви е било интересно.

Щастлива Нова 2018 година Ви пожелавам
Лично Ваш астролог - инж. Николина Пейчева
 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...