различно 31 дек. 2017 2017-12-31 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcGxHIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--575650ad3fafd5b68fce544732cd1c03f52d12d5/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29960.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кратка история за потребителската истерия, челните сблъсъци в магазините и за прогнозата за времето

Чудя се как в бюлетина с пътно-транспортните произшествия, този непресъхващ извор на вдъхновение за много пишещи братя, не е намерила място някаква подобна  информация

„На 30 декември, към 15.30 часа пред щанда за плодове и зеленчуци  в магазин на търговска верига ……….В.Л на 53 год, с количка  отнема предимството на Ч. П на 39 год., също с количка. Двамата се блъскат челно пред щайгите с българско бяло зеле, с промоционална цена.  В резултат на удара  В.М губи контрол и предизвиква застрахователно събитие, като помита други две колички и събаря стелажите с праз лук и къдрава маруля, българска, също на промоционална цена.  

Настъпва масово задръстване, което прераства в свада и последващо кратко, но блестящо сбиване между граждани от три поколения.

Участниците в инцидента се разпознават, зелето е напълно унищожено, а в суматоха неизвестен извършител е изпил бутилка зехтин екстра върджин и 250 грамово шише с ракия“

Естествено, че никакъв такъв бюлетин няма да прочетете в нито една полицейска сводка и нито една уважаваща себе си медия няма да публикува никаква такава информация. 

Но е факт, че през последните няколко дни пространствата пред и вътре в големите магазини бяха натъпкани като лунапаркове, в които пощръклели данъкоплатци се блъскаха един в друг, за да докопат първи стоки от деветдесет и трета необходимост.

Вчера на опашката пред касата ме изгледаха презрително като долен клошар, защото в количката ми имаше само кори за баница, хлебчета, мляко, масло и сок. Ама, що челни удари отнесох из магазина. 

Както и да е.

Всички ние сме напазарували вече всичко. Дори майка ми на предложението ми да пазарувам вместо нея отвърна  „Аз, всичко си купих, майче“ Надявам се, че не е отнесла някой разсеян пазаруващ с количката си.  Е, остана финалното за годината ядене и пиене довечера, после речта на държавния глава и после…после казват, че идвало по-хубавото.

Дано да е така.

Преди обаче да дойде хубавото, на 31 декември в Бургас и в региона ще се радваме на максимални температури от 9 градуса, дъждовете ще спрат и ще духа слаб вятър. Най-важното. Ще бъде слънчево. Имам чувството ,че старата година грее, защото след някой друг час ще се раздели с нас.

Е, нека е хубав денят ви и предстоящата година също.

Сега ви оставям и отивам да приготвям тиквеник с много орехи и тиква, разбира се.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...