различно 23 дек. 2017 2017-12-23 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBa1ZiIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--338cb041867adaee51eab14ee450037d0ebde7cc/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29894.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Коледата и Бургас и в Лос Анжелис е еднакво слънчева и силиконова

Еее, какво  слънце грее на двора над стария пън, а калта е затрупала всичко навън.

Най-често Коледата в Бургас и в региона е безснежна и по това си приличаме с Калифорния. И там горките си нямат сняг.  Ние пък нямаме Силиконова долина, но пък притежателките на силикон са навсякъде. И освен това нашите домове са санирани, а на клетите американци не.

В навечерието на Коледа ще се радваме на слънчево време, умерен вятър и максимални температури от 4 градуса над нулата и на здраво скрепена управляваща коалиция , подкрепена индиректно от един почетен председател с подчертана слабост към космичното и обществения дискурс.

В началото е Словото, после идва Делото- казва същият почетен председател и доктор и следват бурни, нестихващи и преминаващи в делириум тременс овации, а медийните глашатаи разнасят словото му дивно от урва на урва , от век на век и от човек на човек.

Историята наистина се повтаря. Преди години един Човек от народа възторжено ръкомахаше от трибуната и казваше „Дела, дела и само дела“ , а секунди по-късно градове и села  биваха брандирани / така е модерното наименование на нашарени/ с този лозунг.

Но Коледата не е време за дела, дела и само дела, както думаше Генералният секретар, нито пък първо за Дело, после за Слово, както прозря почетният председател. Не е и време за наплюскване, но като се замисли човек…защо не.

По-добре да се наплюскаш веднъж в годината и да си заобиколен от близки хора край трапезата, отколкото цяла година да гледаш по телевизора как някакъв лидер, заобиколен от верните си лакеи ти обяснява колко си добре и че животът ти е прекрасен, а ти се чудиш на какво да вярваш. На телевизора или на хладилника си.

Хич не ми се правете на бедни. Знаете ли колко много хладилници са били купени в последните дни,а? Ами, не знам. В доклада на турските служби за контрабандните цигари пише само за една булгар…булгар…булгарска фирма. За хладилници не пише нищо.

Айде, нека е хубав денят ви. Чакам ви за следпразничен крос край плажа. 
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...