различно 19 дек. 2017 2017-12-19 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBalZiIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--08d0d6cd2124f26248198f42a922967fdf1d33e3/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29839.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Какъв досаден пропуск. Баба Ванга нищо не е предсказала за българското европредседателство

Вторникът идва в пакет с дъжд, преминаващ в сняг, четири градуса максимални температури в Бургас и в региона, вятър, студ, икономически растеж, стабилност и ремонт на Националния дворец на културата.

Все повече си мисля, че широките народни маси в Мила родино, ти си земен рай лягат и стават с мисълта за европредседателството.

Така изглежда, защото вестници, радиа, телевизии, сайтове и квартални осведомителни агенции, клюкарки де, всичките нонстоп обясняват какви ремонти се правят в Националния дворец на културата в столицата и поне аз имам чувството, че мащабите на ремонтите там са съпоставими със строителството на Великата китайска стена.

Може би не разбирате, но този ремонт е демонстрация на силата и възможностите на нашата държава пред очите на света. 

Всеки път когато министърът на НДК, пардон…министър Лиляна Павлова, която е министър на председателството на Съвета на Европейския съюз започне да обяснява какви работи са направени в туй „ендека“ и нивата на национална гордост у нас удрят тавана, а поне един англичанин скърца със зъби и казва „О, май Год, да бъде проклет Брекзит“, пък после се дави от завист. 

Изводът е, че ние трябва да се радваме, да се обичаме като братя и да бъдем доволни и щастливи, че ще европредседателстваме Европа. Може да е трудно, може да е тежко, но такава висока чест сега ни се е паднала и не трябва да се излагаме пред света с разни оплаквания.

Той и министър-председателят нали така каза, разните му там опозиционни мърморковци да се кротнат за шест месеца, пък после да си показват лошотията.

Нека го послушаме и да бъдем бели и добри.

А една социоложка каза, че според някакво проучване образованите хора у нас смятали, че изминалата година била по-добра от предната. Брей, че капан. А се е оплакал някой,  а са го обявили за необразован и за прост, зер всеки иска да мине за умен.

Ама, Лиляна Павлова имала само 10.1% одобрение. Завиждат и останалите 89% , това е.

Нека е хубав денят ви.

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...