икономика 13 дек. 2017 2017-12-13 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaVJiIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--562e9e41d0d4cfec79d4a7d347d5cf90849a2e19/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29786.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Китайски фирми искат да правят бизнес в Бургаско

Китайски фирми имат интерес да разкрият свои представителства в Бургас. 

Това стана ясно при срещата на областния управител Вълчо Чолаков с членовете на официална делегация от провинция Съчуан.

Една от гостуващите фирми в сферата на винопроизводството е заявила интерес за износ на българско вино от Бургаски регион. Същата е разработила база от централи за електронна търговия с водещи в света вина в Хефей. Китайската и българската страна са в преговори по темата, а първата конкретна заявка за количества към една от винарните в област Бургас вече е факт. В процес на уточняване са митническите условия и други детайли, касаещи износа към Китай. Планувана е и втора визита в Бургаско, по време на която да бъдат посетени максимален брой фирми от сектор винопроизводство. 

Фирма, притежаваща голяма платформа за онлайн пазаруване, е декларирала интерес за разкриване на представителство в област Бургас и развиване на дейност тук.

Друга интересна заявка, за чието осъществяване Областна администрация ще работи, е изграждане на логистичен център в Съчуан, където да се предлагат продукти от българска роза и кисело мляко. 

Интерес от китайската страна има и в сферата на автомобилната индустрия и производството на резервни части за моторни превозни средства. Областният управител пое ангажимент за пълно административно съдействие и своевременно предоставяне на всяка необходима информация за реализиране на инвестиционните намерения. 

„ На разположение съм с личния си опит и с ресурса на всички експерти в институцията, която представлявам. В работата си тук винаги съм се водил от принципа за максимално взаимодействие между администрация и бизнес за повече инвестиции и икономически растеж“, заяви Чолаков.

Областният управител получи покана разговорите по поставените теми да продължат в Съчуан, където той да заведе делегация от бургаски фирми. 

Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...