ориентири 06 дек. 2017 2017-12-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZzViIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--7d48fcee53636500675c9badd6c83e7f6dd6180e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29714.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кметът Николов с официален поздрав към бургазлии

По повод празника на Бургас - Никулден, кметът Димитър Николов отправи поздрав към своите съграждани.

Скъпи съграждани,

Честит празник! Никулден е сред най-почитаните празници от всички българи. За бургазлии, обаче той е по-специален, защото още от дълбока древност градът ни и морето винаги са били свързани, винаги са били едно цяло. Това единство се е предавало от поколение на поколение. Хората изхранвали своите семейства, живеели и опознавали света около тях благодарение на силната си кармична връзка с морето. Затова, 6 декември е нашият празник, нашият ден, в който с гордост и самочувствие заявяваме, че сме бургазлии!

На този най-бургаски празник Ви пожелавам здраве и благоденствие. Нека денят на Свети Никола ни обединява, нека ни прави по-добри и по-смирени хора. Нека да загърбим егоизма, неволите и грижите, да отворим широко широките си бургаски души, да спазим старите традиции и посрещнем своите близки и приятели на празничната трапеза в дома си.

Нека бургазлии сме сплотени и да се подкрепяме не само на Никулден, но и през цялата година. Дълбоко убеден съм, че няма други, които толкова много да обичат родния си град. Но нека любовта ни към Бургас бъде като грижата към своя дом. Нека да го пазим, развиваме и да градим името и авторитета му, за да сме още по-щастливи и горди с него. Бургас без вас е само поредния град със сгради, улици и тротоари. Сърцето на Бургас се крие във вашата морска закалка и свободолюбив дух.

Днес, ние отново се обръщаме към Свети Николай Чудотворец с молба да закриля и пази от бури и беди нашите семейства и домове!

Честит празник на рибарите, банкерите, моряците и пътешествениците.

Честит имен ден на всички наши съграждани, които носят името на Николай Чудотворец.

Честит празник на тези, които днес са далеч оттук, но носят в сърцата си Бургас.

На всички вас пожелавам здраве, радост и благополучие. Нека благословията и милостивостта на светеца-закрилник споходи вашите домове и ви донесе светли дни!

Честит Никулден, бургазлии!

Димитър Николов
Кмет на Община Бургас


Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...