различно 06 дек. 2017 2017-12-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdWRGIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e43664f8bee49aed3b1e9f7613344f245b5be1a8/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29711.jpg

Burgas Reporter Ltd.

В Англия „Войната на розите“, в САЩ „Междузвездни войни“, а у нас „Войната на ГЕРБ и БСП“…да му се не види и късметът

Ей, като разлистим историята и виждаме, че не случихме на войни в нашето „Отечество любезно, как хубаво си ти“ 

В историята на Средновековна Англия е записана „Войната на розите“, в която родовете Йорк и Ланкастър се подпукали здраво и едни мъже застанали зад каузата на рода Ланкастър, чийто символ бил червена роза , а други се строили под знамената на рода Йорк, чийто символ бил бяла роза / Не, бе…не се излагайте, не е „Бяла роза“ на певицата Славка Калчева.  На рода Йорк е/

Били се от 1455 до 1485 год или има няма 30 години, но около 532 години по-късно след нея Англия е това, което е, демек световна сила.

Сега, нека  да оставим на мира „Войната на розите“ в Англия и да се върнем в „Мила Родино, ти си земен рай“, където се води от десет години война между ГЕРБ и БСП.

Аз се извинявам за изящната словесност, която възнамерявам да ползвам, но според мен името на тази война е „Войната на лайнометите“.

Някакви хора ден и нощ се калят, цапат и мърсят и се обливат с помия и невероятна гнус.  На всичкото отгоре сменят воюващите лагери. И по всичко личи, че са готови да си карат по този начин повече от 30 години, а на нас ни остава да чакаме 532 години, че България да вземе да се оправи.

Ами, малко дълъг ми се чини този срок.

В края на краищата също както родовете Йорк и Ланкастър в Англия и партия ГЕРБ и партия БСП в България все някога ще отидат в килера на историята. Не вярвате ли…

Тогава е хубаво да знаете, че в Англия след войната между двата рода властта отишла при… Тюдорите, а у нас…все някой ще я вземе пустата власт. Ей го, на. Бареков е винаги готов.

Но докато стане това, ние със сигурност ще отидем в девета глуха, ако продължаваме да гледаме и позволяваме  да се води „войната на лайнометите“ , която не решава нищо и не подобрява нищо от нашия „живот ли бе да го опишеш, живот ли бе да го разровиш, разровиш ли го, ще мирише и ще горчи като отрова“.

А сега нека заповяда и дежурната синоптичка, за да ни каже, че днес времето ще е студено, а денят ще ни докара променлива облачност, максимални температури от 9 градуса в Бургас и в региона и само стабилността остава без изменения. 

На онези от вас, които ще кажат, че това не е никаква прогноза за времето, ще отвърна, че са прави. 

Нека е хубав денят ви и честит Никулден на имениците

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...