различно 04 дек. 2017 2017-12-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdDlGIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8cf464acdbccf2f9540bfb537ca3d8eadd7cb6ac/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29688.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Управниците казаха, че у нас става все по-хубаво...иначе ще вали дъжд и ще е кално

Днешната прогноза за времето ще започне с нещо много, ама много хубаво. Не, не е парче тирамису 20/20 см. Друго е.

На своя 11 рожден ден от управляващата партия споделиха щастливо с всички управлявани, че България става все по-добро място за живот.  И също така управляващите казаха още на управляваните, че са сложили край на безпринципните управления в България и че обичат 100% от българския народ. 

Значи няма да се налага да скубем повече маргаритки и да се питаме „Я, кажи ми облаче ле, бяло, обича ли ме, не ме ли обича“  и да се делим на умни и красиви и 80% дебили. 

Че като се развълнувах, като забушува в мен едно патриотично чувство, като ме разлюля един такъв сърцетуп…Щото освен майка ми, жена ми и децата ми се оказа, че и управляващите ме обичат и ..ей тъй, развълнувах се.

Звъннах посред нощите на брат ми и му споделих тази радостна новина, че България става все по-добро място за живот, а той ми се смее. Той вече живее от 10 години в САЩ , а преди това три години беше в Италия и  хич не ще да се връща в "Питат ли ме дей зората, ме огряла първи път". Вика, да сте живи и здрави, но аз ще си остана тук в лошата Америка, ю ноу уот айм сей, развириш ли.

Изтрещял е май, май брадър, но простено му е. Те там в САЩ нямат нито стабилност, нито имат развитие на селските райони, да не говорим, че нямат и национална програма за саниране. А и президентът им не може да играе футбол. И тенис не може да играе.  Освен това в САЩ чак сега ще правят данъчна реформа, а ние реформите у нас сме ги приключили напълно. Нали тъй каза министърката правосъдник. Приключила е съдебната реформа вече, свиквайте. 

Поне брат ми не каза, че от нас, дето сме останали в "Отечество любезно ,как хубаво си ти" чеп за зеле не става. Това някой друг го каза.

Иначе освен всичко хубаво у нас има и голямо равновесие. 

Взеха му банката на онзи изгнаник клет Цветан, що забягна по таз тежка сръбска чужбина, но пък връщат имотите на Царя. 

С едната ръка взимат, с другата дават. Това е направо някаква поетична справедливост, нали. Такива големи работи се случват в земята с големина на човешка длан. Ето, например в Разнородното събрание така нагласиха нещата, че вече нашенските сенатори ще избират хората, които ще проверяват нашенските сенатори дали са корумпирани. Добра идея, нали.

И климатът ни е добър. Навсякъде застудяване, а в в Бургас и в региона максималните температури ще достигнат днес до 12 градуса. Ще има и слаб дъжд, облаци, малко вятър и …

…и не, че е по темата, но да ви се похваля. У нас подредихме коледната елха. 

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...