различно 02 дек. 2017 2017-12-02 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBczFGIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--14571cfae5979dbef68eea1d42e5d7c5732a925e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29674.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Във ветровит ден стабилността се постига с котва, през другите дни с политика, ама ние сме си все закотвени

В тази буреносна и ветровита събота е хубаво човек да притежава няколко хубавини…Вятърна мелница, в която да смила зърното на хората. Платноходен кораб, с който да пътува към далечни брегове. Ветрогенератор, с който да произвежда ток и да го продава на преференциални цени или…или голям перчем, който да се вее на вятъра или…

Май не е точно така.

Няма смисъл да се инвестира във вятърна мелница, защото българското зърно го изнасят в чужбина. Ето на…на първо място сме, кажи речи, в Европа по производство на слънчоглед, ама не изнасяме в Европа олио. Изнасяме слънчоглед и внасяме олио. 

Платноходен кораб не можем да имаме, защото управниците в държавата по традиция правят тъй, че за българския бизнес вятърът най-често е насрещен. Затуй повечето фирми хвърлят котва и стоят на място в условията на една огромна стабилност.

Ветрогенератори имат само българските богове на вятъра, т.е ония, която или са написали  законите за вятъра или ония , за които са написани законите. Иначе казано Сульо и Пульо не могат да имат ветрогенератор. На тях им остава само да купуват по скъпата ВЕИ енергия от енергийния микс.

И какво остана накрая? Притежанието на голям перчем. Хубаво е ризата на човек да се белее, а перчемът му да се вее, но през последните години мъжете масово се стрижат до кожа, а жените си лепят „вафли“ или „екстеншъни“ в косите и те стоят като забити с телбод.

Тъй че какво ни остава. Да си прострем праните гащи на терасата и да се молим вятърът да не ги отвее на улицата или при съседите.

И тъй…днес ни очаква силен вятър. Южен при това. Ще духа здраво и силно и ако сте решили да си правите селфи навън, да знаете , че е рисково зянимание. Направо ще ви издуха специалната физиономия за селфи.

Максималните температури ще бъдат около 18 градуса в Бургас и в региона. Каква зима, а?

Нека е хубав денят ви, а вятърът да ви е попътен.

Автор: Красимир Калудов 

P.S Снимката е илюстративна и е част от поредицата "Санирана красота", демек снимал съм утрото през скелето на фирмата за саниране на блока ни

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...