различно 01 дек. 2017 2017-12-01 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcjVGIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--90ce5f31ccf8f72cd0a0d52c288bced1e74b71dc/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29659.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Денят, когато Танцуващия със саби заслужи голям конграчулейшън

Пак ви се извинявам. В нашия сайт нямаме синоптичка на щат, затова се оправяме сами. И тъй, ето я прогнозата за времето, но преди нея искам друго да ви кажа.

Значи, аз не разбирам и не одобрявам туй мърморене срещу танца със саби на г-н Борисов.  Вместо да му сторят конграчулейшън, зълодяите  викат как тъй можело премиерът да размахва в Саудитска Арабия калъчката в компанията на някакви хора, наметнати със спално бельо. 

Вие луди ли сте, бе? Да знаете, че разсъждавате като 80% дебили. Първо това не е спално бельо, демек това не са чаршафи, а национални носии и после това със сабите не е някаква веселба, а е древен ритуал, посветен на победата.

Туй означава, че посещението на нашия пръв партиен и държавен ръководител в тази част на света е победа за нашата дипломация…за авиацията е по-скоро излагация, защото иранците…

Угодия няма. Само мърморите.

Вие знаете ли, че композиторът Арам Хачатурян  в своята творба „Гаяне“ е отделил на танца със саби огромно внимание и го е превърнал в част от световната култура. Точно така се казва „Танц със саби“ и арменците много се гордеят с него. Хм, виж ти. Пък моят приятел Мелкон свири на пиано и не съм го виждал дори кухненски нож да държи.

А и да не забравяме, че американският президент Доналд Тръмп също размаха наляво надясно сабята и в края на упражнението вече беше продал на Саудитска Арабия оръжие за стотици млрд долара.

То и затова нашият премиер така енергично махаше с хладното оружие и сигурно е прошепнал приятелски и от сърце на саудитския крал „Ваше Величество, и аз съм прост и вие сте прост, затова се разбираме“ 

Айде, сега и вие. Естествено, че не е казал това. Говорили са си за важни държавни работи,  за кохезионните фондове, за Западните Балкани, за газовия хъб, за националната програма за саниране, за магистрали, за икономическия растеж, ама това е геополитика, а не виц.

Изобщо , седмицата ни затрупа с добри новини. Първо договорихме с Китай  български фураж за китайските крави, после премахнахме двойното данъчно облагане със саудитското кралство. Като добавим към това стабилността, нещата се нареждат гладко като паветата на булевард „Дондуков“ в столицата.

И понеже много хубаво не е на хубаво, петъкът ще ни донесе заседание на националния кризисен щаб, променлива облачност, буреносен вятър, дъжд и около 15-18 градуса максимални температури в Бургас и в региона.

Та значи…момент…какво, какво? Жена ми цитира някаква прогноза според, която щяла да ни залее вълна от любов и оптимизъм, защото Венера влизала в Стрелец или нещо от сорта. 

Знам, бе любима. Любовта на Росен и Деси вече ни заля отвсякъде, а оптимизмът на управляващите и той. 

Само се притеснявам, че след като Гала покани мъжа си за ко водещ на предаването, току виж красивата Деси покани за асистент синоптик своя любим Росен, защото не искат да крият любовта си, но молят учтиво да бъдат оставени на мира. Що да не. За брат до море, за либе през море.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...