региони 30 ноем. 2017 2017-11-30 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBckZGIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--894469c63a989555e2880ee140687ff39a8345d1/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29652.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Училището на бъдещето в Карнобат вече подготвя своите ученици с най-модерни технологии

С откриването на новия си център по "Технологии, Информатика, Интерактивност, Математика" карнобатското училище  „Христо Ботев“ буквално влезе в бъдещето.
 
Създаването на тази интерактивна образователна среда превърна учебното заведение в място, където учениците от община Карнобат ще получат възможността да  натрупват знания чрез най-съвременната образователна технология. Иначе казано те ще бъдат едни от първите в Югоизточна България, които ще учат по начин, който е присъщ за най-развитите в момента държави по света.
 
Центърът ТИИМ “ беше създаден чрез спечелен конкурс „Училища на бъдещето“ на Фондация „Америка за България“. Карнобатското учебно заведение е единственото в Югоизточна България, получило максималната финасова подкрепа от 200 000 лв.
 
В рамките на проекта бяха обединени кабинети по информационни технологии, математика, кабинет и творчески център по природни науки и мултифункционална зала за конференции и дебати. Центърът включва общо пет класни стаи и две хранилища на втория етаж в източното крило на училището..
 
Превръщането на прилежащите коридор и фоайе в креативни комуникационни зони също е атрактивно решение за учениците.
 
Мобилното оборудване в новите пространства дава възможност всеки урок да се провежда във всяка класна стая или да бъде изнесен извън стандартната учебна среда в библиотеката, в някой кът или клуб, дори на открито.
 
Учениците и преподавателите в СУ „Христо Ботев“ Карнобат нече ще провеждат своите часове в една среда с коренно различна цветова гама. 
 
Идеята е цветовите решения и мебелите в стереометрични фигури (за нагледно средство) да провокират децата  към нестандартно мислене и креативност.
 
 Всички кабинети са оборудвани с цветни модулни маси, позволяващи мобилност и трансформиране на стаята, съобразно целите на урока. 
 
Кабинетите разполагат с интерактивна дъска, проектор, лаптоп за учителя, таблети за учениците, образователни софтуери и постоянен достъп до интернет.
 
По време на откриването на новата придобивка кметът Георги Димитров не скри надеждата си, че децата на Карнобат ще получат образование, което да ги подготви за бъдещето.
 
„По-добре е децата ни да не търсят пътеката към Европа и Америка, а тук да им създадем обстановка, за да остават да учат при същите условия, които има там“ – сподели г-н Димитров.
 
Гости на откриването на модерния образователен център бяха зам.- областният управител Севдалина Турманова,  представители на Регионално управление на образованието -Бургас, директори на училища, учители от региона.
 
Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...