различно 29 ноем. 2017 2017-11-29 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcUZGIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--7844814ae3221c0490d2f5c43e0597985de56a3c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29630.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Левски ако беше жив, пак щеше да прави революционни комитети, а не да прескача огради по границата

В началото е признанието, че това не е прогноза времето, а някакви разсъждения за времето. Нямаме бюджет за красива синоптичка и затуй импровизираме.

Няма как да е случайно това, че кажи речи по едно и също време американският президент Доналд Тръмп и българския евродепутат Николай Бареков заклеймиха фалшивите новини. Единият вече го направи през Туитър, а другият се готви да го стори на лекция пред студенти.  Иначе казано и двамата анатемосват лошите медии, а и двамата са си вадели хляба с новини, тъй че разбират от тия работи. Какъв е изводът ли?

Не, не искам да кажа, че някой ден г-н Бареков ще стане президент на България. То, ако го питате него, човекът е готов да оглави Съединените европейски щати.  Няма такава държава ли? Е, ако имаше, можеше да я оглави. Аз друго имах предвид. 

Че истината в новините е важна.

Ето ,на…цяла седмица красивите синоптички цупеха устенца и пърхаха с мигли, докато обясняваха какви студове ще връхлетят Бургас и региона ,пък накрая…ни дъжд, ни вятър, ни нищо. Не че съм разочарован, ама ако ги бях слушал и бях се оборудвал с наполеонки /демек гащи с дълги крачоли/ щях да се припотя драматично. 

Уф, че съм ретро. Пък кой носи наполеонки днес? Сега се слагат термоклинове.

Затова, истина ви казвам, вярвайте на прогнозите за времето и на новините, ама винаги имайте едно на ум.

Ето, на…когато от телевизора Великият ръководител ви каже, че Левски ако беше жив, щеше да прескочи оградата на границата, вие не се съмнявайте в думите Му, но се сетете, че Левски по време на своя последен скок край Къкринското ханче си е закачил вървите на навущата и е паднал и е бил заловен от заптиетата и …тъй и с Великия кормчия. Както му скачат тъй думите, с някоя от тях се закача на оградата и му пада рейтингът и му пада ореолът. А Левски ако беше жив, пак щеше да прави революционни комитети, защото такива като него винаги са изпреварили времето си и дърпат останалите напред, а те се опъват като магарета на мост. Ако беше жив, пак щеше да се намери кой да го предаде. 

Днес ще е слънчево. Сега е студено, но към обяд ще стане топло, някъде около 10 градуса в Бургас и в региона. Няма да вали дъжд, няма да има и вятър, така че ако съседът претаква киселото зеле на терасата, вятърът няма да разнесе аромата из цялата махала. Само вие и съседът ще вдъхнете с пълни гърди миризмата. 

Айде, айде…не ми бърчете гнусливо нос. И в Германия и в Чехия ядат кисело зеле , а вижте какви хубави държави са. 

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов


Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...