различно 28 ноем. 2017 2017-11-28 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcGxGIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6ba7eda366409edbc50cda5563f7d30479716165/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29609.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Уви, родните Велики географски открития водят до откриване на нова тоалетна на границата

В началото да ви предупредя, че това е някаква колосална глупост, замаскирана като прогноза за времето.  А сега вече мога да продължа с чиста съвест…

Ден след като стана ясно, че живеем във Втори златен век, изпълнен с видими резултати, разбрахме, че сме свидетели и на вторите Велики географски открития.

За да разсея съмненията ви, ще се позова на телевизията, от която къде по-умни хора от мен известиха,че един от нашите вицепремиери открил нова тоалетна на граничен пункт.  

То в Светото писание е писано „Търси и ще намериш“, ама в новините не казаха дали вицепремиерът  е търсил точно това, което е открил.  

Да не съм чул да ми говорите, че вторник щял да донесе застудяване. В откритата тоалетна на граничната бразда имало радиатор и топла вода. Ех, Колумбе, хората тоалетни откриват, пък ти някаква си Америка. А когато изградят по всички пунктове нови тоалетни, вече ще живеем в Съединените тоалетни щати.

Но на местата със стари тоалетни гарантирано ще е студено, защото в тях нито радиатори има нито топла вода. Да не говорим за тоалетна хартия. 

. В Бургас и в региона максималните температури ще достигнат някъде около 6-7 градуса. Направо ще е студено като в селски нужник на двора посред зима. 

Как не са се сетили по Оперативна програма „Развитие на селяндурските региони“ да построят нови тоалетни във всяко село. Какъв икономически растеж ще има само, как ще живне  строителния бранш. И заетост ще има…в смисъл не трудова, а заетост на тоалетните кабинки. Зер ако имат радиатори и топла вода, че то в тях и зимата може да се изкара. 

Да бе. Че то и селски бани ще поискате. За какво ви са. Те хората на село, пък и в града зимно време избягват да се къпят. Пестят водата или …заради друго е.

Ще вали и дъжд. Ще духа и вятър. Изобщо кофти зимен ноемврийски ден, ще кажат някои коне с капаци, които не могат да видят, че страната е във възход и животът става все по-хубав.  Но ако киселото зеле е в бидона, ако луканката съхне на терасата, ако ракията отлежава в бъчвата, ако стабилността е непоклатима, а опозицията е смехотворна, какво му трябва повече на човек.  Ей, го на и китайците ни обещаха да инвестират милиарди евро у нас. 

Чакайте бе…новата тоалетна със старата канализация ли е? Уточнявайте ги тия работи, бе. Сега пак ще легне сянка на съмнения, а онази заядливата Йончева само туй чака и току виж хукне да снима филм „Тоалетна“ и да обвинява правителството в хигиенно грехопадение и да пита дали тоалетната хартия е трипластова.

Сакън. И ей. Не забравяйте да пуснете водата, че да не се излагаме пред чужденците на границата

Логично е да се запитате „Е, нужно ли беше да пишеш такива глупости за някакви нужници“…

Нямам отговор и ви поднасям извинение, че съм ви загубил времето.  Освен всичко съм сигурен, че едва ли вицепремиерът е искал да превръщат в новина появата на нова тоалетна, ама лакеите с наколенките спиране нямат.

Нека  е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов


Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...