различно 24 ноем. 2017 2017-11-24 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb1JGIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c9c92d312b0ba89a9d3954d78df93c055c282556/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29585.jpg

Burgas Reporter Ltd.

И при Черен Петър и при Черен петък един печели, а останалите губят, но пък времето ще е хубаво

Според прогнозата за времето  максималните температури  в Бургас и в региона ще достигнат…хм…преди това обаче ще ви споделя нещо друго….

Истерията с намаленията и с промоциите по време на тъй наречения „Черен петък“ вече става гротеска. 

Представете си, че още съществуваха градските бани…тогаз какво? Теляците щяха да трият кирта от гърбовете на  двама клиенти на цената на един ли? 

За по-младите читатели да поясня, че едно време във всеки град и в много села имаше обществени бани, в които хората стояха гъз до…пардон…рамо до рамо и се поливаха с тасове и някакви жилави типове им смъкваха кожата с нещо като шкурка, наречено отривка. Но млъкни сърце.

И ето на…навръх черния петък съм наплашен не на шега. Боя се, че ако кажа на моя кум/  офицерът Р.И на видима възраст около 63 год, а по документи на 49 год/ 

 „Ъъъ, муцуно, виж какъв хубав свински бут без кост си взех за 8.60 лв килото, той ще ми отвърне презрително.

„Ти пък, същата свинщина я има в базар беге за 86 стотинки“

Стига с тия намаления, бре? Оляхте се.

Намалиха контрабандата, намалиха сивия сектор, намалиха  парите в брой в касите на фирмите, намалиха данъчната и административната тежест, а мнозинството българи пак се цупят и инатливо обясняват, че в Румъния било по-добре и там хубавините били по-големи от нашите.

Само жена ми, ама тя по бащина линия е от стар чорбаджийски род на земевладелци, обяснява, че в Париж и във Венеция и в Лисабон и в Рим било по-добре, отколкото в Бургас, а за Румъния и Букурещ не ще да чуе.  Това е доказателство, че прапрапра дядо и не е бил хъш, а някой почитател на дрехи алафранга.

Ако и кажа, че по време на черния петък има много по-евтини уикенди в странджанското село Заберново, отколкото в Париж, сигурно ще ме лиши от вечеря за два месеца напред. Два месеца без вечеря се ядват, виж да накажат един мъж с безсексие, това вече е лошавина. 

Тъй съм чувал, де. Аз такова лишение не знам какво значи. Демек не пропускам вечеря. Но без нож, само с вилица.

Да му се не види и черният петък, но извън драмите с намаленията температурите в Бургас и в региона ще се увеличат. Ще достигнат 13 градуса, ще има променлива  облачност и поносима влажност.Преди това ще се порадваме на мъгла, а след като тя се разсее, ще има и слънчеви моменти.

Е, нека е хубав денят ви.

Айде, сега ви оставям. Ще взема да питам кума дали наистина свинщината в Отечеството любезно е станала толкова достъпна и евтина.

Автор: Красимир Калудов

P.S Снимката е илюстративна и е уловила нетърпеливи клиенти, които са готови да изкупят стоката в този бутик нейде из парижкия квартал Монмартър, който много прилича на бургаския комплекс "Меден рудник" по това, че ...е разположен на височина

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...