различно 20 ноем. 2017 2017-11-20 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbnRGIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--f88944607d4322a13bdf907222eadcab57a7a175/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29564.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Дъжд, кал, коледни добавки, хаштагът ДавайГришо и други работи в прогнозата за времето

Това е прогноза за времето, но...

Първо да почна с туй, че в неделя вечерта  от нашия блок се чуваше най-вече ДавайГришо, а днес в понеделник сутринта от всички етажи  ехти  „Давай вар, давай цимент, давай материал, давай изолация, уа“. 

ДавайВар е леко безумен  хаштаг, ама майсторите по санирането това са измислили.

С победата си на тенис турнира в Лондон ДавайГришо накара много българи да се чувстват горди от това, че са българи.  Имаха нужда от радост хората и от повод за гордост, нищо,  че е грях. 

За разлика от първата ни ракета Григор  българинът Григорий Цамблак не е извор на национална гордост.  Чувам как някои от вас се питат „Той, тоя Григорий  на кое място е в АТП?“, демек в ранглистата. А извън класациите е Григорий Цамблак, но ДавайГришо наистина зарадва българите по цял свят. Стигна със страхотна игра до трето място в ранглистата, а това е наистина невероятен успех. 

Само средният българин  Волгин не се радва на успехите гришови и го определя като някакъв си там тенисист. Черна завист съзирам аз. Че то само Никол Шерзингер да беше спечелил ДавайГришо, пак щеше да е нещо непостижимо за който и да е среден Волгин. 

 Той, другарят Волгин недолюбва  сигурно и Григорий Цамблак, защото същият е бил Киевски митрополит, демек поставя в неудобно положение днешна Русия, щото един българин някога бил начело на църквата им. 

Мда…Днес ще падне голямо блъскане на солниците из ресторантите по Южното Черноморие, защото влажността на въздуха ще е впечатляваща. Има няма 90%. 

 Нали знаете, че това е типична гледка за региона. Тъй като солта в солниците е най-често овлажнена  и се налага да се блъска и разтръсква, че да се осоли яденето.

Някой може ли да ми даде обяснение, защо по магазините из Бургас солта е вносна, а не от Черно море? Мистерия, значи.

То, и ябълките из магазините за вносни, картофите също, морковите и те са от таз тежа чужбина. Управниците ни обаче са наши и родни. 

Ъъъ, за какво ви говорех? А, да. За прогнозата  на времето и за влажността. 

Сега остава и някой учен от БАН да открие връзка между увеличението на пенсиите и повишаването на влажността на въздуха.  Ами, тъй де.  От телевизора деня и нощя се мяркат политици от управляващото мнозинство, които направо са се овлажнили и подмокрили и възторжено обясняват как са осигурили по 40 лв коледни добавки на всеки пенсионер…е, не съвсем на всеки, ама все пак Коледата не е национален празник,  че всички да празнуват. Освен това Дядо Коледа носи подаръци само на послушните деца и ...пенсионери.

Знам, че звучи налудничаво, но страната ни се нуждае спешно от научни открития.

Българите блъскат по масите солниците с мокра сол, а  учените по света си блъскат главите, за да изнамерят нови, по-ефективни антибиотици. По същото време в наше село още има хора, които блъскат по вирусите  с огромни дози чесън и ракия. 

За хубавата ракия се знае, че трябва да е максимум  42 градуса. През понеделника обаче градусите ще са едва около 9 в Бургас и наоколо. 

Като добавите дъжд, облаци, кал и интегриран градски транспорт, ами получава се един истински ноемврийски ден.

Хайде, нека е хубав денят ви.

P.S Тази прогноза за времето е :

-тъпа

- малоумна

-идиотска

Оставям избора на вас. ..демек изберете кой да ви е пример за подражание, Волгин или ДавайГришо.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...