различно 17 ноем. 2017 2017-11-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbkJGIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c644cf91a82aee604d8415ae62fb95f72cde3a70/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29539.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Над облаците винаги е чисто

Всяка сутрин се сблъсквам с един и същ феномен. Десетки родители автомобилисти навлизат енергично в улицата без изход до училището на дъщеря ми / училището не е нейно, а просто учи в него/, навлизат докрай, сякаш искат да спрат до вратата на класната стая, после целуват децата си и ги изпращат към храма на науката, а след това…

След това едните родители автомобилисти форсират двигателите на своите МПС-та, защото искат да излязат от улицата без изход на заден ход, но по същото време други родители автомобилисти искат да влязат в нея и възниква конфликт.

Всяка сутрин едно и също. Стоят едни срещу други и бибиткат с клаксоните и не само това. Бесни, гневни, пощръклели и полудели родители предизвикват мощно шумово замърсяване с псувни, ругатни, люти клетви и неприлични споменавания на майките на ближния. Псуват се като каруцари, макар че и в парламента използват същия език. А децата в автомобилите слушат ли, слушат и запомнят ли запомнят.Така започва денят им. 

Затова еднопосочните улици бе изход са истинско проклятие на градоустройството и който ги е измислил, е решил да накаже човешкия род.

Казват, че цялата ни страна е влязла в път без изход. Само че водачите на хората, които са ни закарали дотам, отдавна са пуснали кормилото и са отишли в парламента и ги чуваме от радиото как се псуват помежду си. И ние стоим по седалките и не се движим.

А днес освен родителските псувни в пресечките около училището на дъщеря ми / не е нейно, само учи там/ петъкът носи влага, максимални температури от 13 градуса в Бургас и в региона и лек дъжд. 

Но нека се разберем. Не е толкова безнадеждно. Според управляващите в евродоклада за България е отчетен съществен напредък. 

А според мен над облаците винаги е чисто и красиво. Само човек да има пари за самолетен билет. Двупосочен, разбира се, защото движението само в една посока винаги може да ви отведе в път без изход.

Мдааа, пак ви пробутах една идиотска прогноза за времето.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...