Синоптиците обещаха 18% дъжд, а политиците 3.9% икономически ръст

06 ноем. 2017

Article image
И слънце и облаци и и увеличени минимални пенсии. Всички тези благини накуп ще се изсипят върху средния българин като от рога на изобилието. 

Не знам кой е по-стиснат. Докато политиците обещаха 3.9% икономически ръст, синоптиците предупредиха, че в Бургас и в региона има 18% вероятност за валежи, което не означава, че сутринта трябва да излезете от дома си с 18% чадър. Вземете цял, не се излагайте. 

А може пък да демонстрирате гордост и предразсъдъци като мен като в онзи случай, когато  преди години по време на едно посещение в Рим заплющя дъжд, но аз отказах да сложа дъждобрана, който тъща ми беше сгънала в багажа ми с много обич и внимание. Въпреки че съм обсебен от Рим и препускам по улиците му нонстоп, тогава не понечих да напусна хотела. Причината за отказа ми ли? Дъждобранът беше в милитъри стил и с него щях да мязам на член на ловна дружинка от странджанското село Заберново, който незнайно как се е изгубил из Форум Империале, докато дебне появата на глиган.

Но 18% дъжд е приемливо. Максимални температури от 15 градуса, също.

Брей, мярнах реклама за коледни играчки по телевизията. Ето, на…и коледният дух се появи. Очаквам до дни Великият ръководител да обещае за 2018 год. много нови благини и хубавини.

И на вас това пожелавам.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов