ориентири 19 окт. 2017 2017-10-19 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcEJFIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fd6261e32487bb0877de90d34e2ac3064b60efca/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29249.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ученици изведоха класната си на сцената, за да я поканят на бал

Учениците от ХII „Д“ на Търговската гимназия в Бургас направиха незабравима изненада на своята класна – г-жа Емилия Решовска. 

От сцената на бургаската опера младежите отправиха покана към своята учителка за абитуриентския си бал.

Снощи, минути преди началото на представлението в операта, конферансието потърси в залата Решовска и я помоли да излезе на сцената. Преподавателката по литература, дошла да гледа със съпруга си и приятелка операта „Набуко“, беше изненадана с цветя и мили думи от целия XII „Д“, на които е класен ръководител. Трогнатата учителка обеща не само да дойде на бала на своя клас, но и да купонясва с учениците. 

От няколко години в бургаската Търговска гимназия съществува традиция класните ръководители да бъдат канени от своя клас на абитуриентския им бал. Постепенно традицията се доразвила и последните випуски устройват дори серенади под прозорците на гимназията, разказаха преподаватели. Абитуриентите от XII „Д“ клас пожелали да надминат всичко, виждано в училището им до сега, и помолили за съдействие най-добрата приятелка на класната си и преподавател в гимназията Теодора Кънева. Именно тя подсказала на учениците, че в сряда вечер ще придружи семейството на Решовска на представлението „Набуко“. 

Нейна е и инициативата да се свърже с администрацията на бургаската опера и да я въвлече в осъществяването на идеята. В организацията бързо бил приобщен и съпругът на класната. Негова била задачата да я доведе на всяка цена в бургаската опера, тъй като имало опасност поради леко неразположение на Емилия Решовска изненадата да се провали. В крайна сметка семейство Решовски и приятелката им Теодора Кънева пристигнаха буквално минути преди постановката.

Емилия Решовска е един от най-известните преподаватели по литература в Бургас. За приятелите си тя е изключително чувствителен и духовен човек. На сцената Решовска се просълзи и целуна всеки един от учениците си.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...