икономика 10 окт. 2017 2017-10-10 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbHRFIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--900cfb233537706669c2fc907dbe6b541187b780/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29152.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Димитър Бойчев: Ако се рекламираме активно и осигурим директни полети, ще привлечем туристи от Китай

Наскоро бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев беше водач на делегация от Бургаска област, която посети Китай. Разговаряхме с него за това, доколко е възможно привличането на  туристи от далекоизточната страна в  България и по Южното Черноморие.

Какви усилия и каква готовност се изисква от заетите в сферата на туризма, за да привлекат вниманието на китайските туристи? 

Имаме условия, с които реално още от утре можем да започнем да приемаме китайски туристи. Освен това самите китайци проявяват реален интерес към нашия туристически продукт и се уверих в  това по време на презентациите на общините, които бяха направени по време на посещението ни в Китай. Много любопитен народ са и си мисля, че културно-историческият туризъм ще ги заинтригува много.

Освен всичко друго, те се интересуват от зимен и летен туризъм също. Само през 2016 год  общо 126 милиона туристи от тази страна са посетили различни дестинации. Все повече повишават жизнения си стандарт, все повече започват да излизат навън.

А какви проблеми би трябвало да разрешим, за да дойде част от тези 126 милиона души при нас?
 
Проблемите??? Смятам ,че активността от наша страна трябва да е много голяма, защото ние имаме интерес  такива туристи да посетят нашата страна.Двайсет милиона туристи от Китай са посетили Европа миналата година. Няма проблем да ги посрещнем в България, но за това трябва да се работи. Смятам, че е нужно да се открие една директна самолетна линия до някой от нашите големи градове и съответно да рекламираме нашия туристически продукт в Китай, евентуално по някоя тяхна национална телевизия. Когато ги запознаем с нашия продукт, тогава има интерес към него и достига до повече хора.

С очите си съм виждал как луксозни магазини буквално затварят вратите си за клиенти, за да обслужат на спокойствие богати и платежоспособни китайски туристи. Мислите ли, че в България и тук по Черноморието можем да привлечем такъв тип гости и сме готови да предложим обслужване от такова високо качество?

Категорично сме готови и имаме такъв продукт. Имаме много качествени магазини, представители на световни марки, услугите са на добро ниво, имаме големи търговски центрове от типа на МОЛ-овете. Туристическият продукт, който можем да им предложим, е много интересен на техния пазар. Имаме потенциал, но най-важна е рекламата на нашата страна. България е далечна и все още непозната страна за тях. И отново повтарям огромната необходимост от това да има директен полет, директна самолетна връзка. Липсата им е пречка в момента за нашия туризъм.

Държавата и частния сектор в туризма май не могат да се справят отделно?

Категорично е така. Държавата и частният сектор трябва да обединят усилия. Частният сектор трябва да се включи. Авиокомпаниите също. Имаме огромен потенциал. 

Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...