Театърът на Армията гостува в Бургас с „Тайната вечеря на Дякона Левски”

07 окт. 2017

Article image
Бургаската публика ще има възможност да види театралния шедьовър „Тайната вечеря на Дякона Левски”.

Представлението ще се играе на 10 октомври, от 19:00 ч. в залата на НХК. Постановката на Театър Българска армия гостува в черноморския град по покана на Маруся Русева и нейното „Арт ателие”.

Автор на пиесата е Стефан Цанев, режисьор и сценограф е Асен Шопов. На сцената ще излезе цяло съзвездие от актьори – Веселин Калановски, Милен Миланов, Георги Новаков, Стойко Пеев, Александър Дойнов, Антоанета Добрева – Нети, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Радосвета Василева, Луизабел Николова, Веселин Ранков, Иван Радоев, Владислав Виолинов, Иван Налбантов.

„Тази вечер ще се опитаме да изиграем най-трудната си роля - ролята на СЪЗАКЛЯТНИЦИ. Съзаклятници в името на святото дело на АПОСТОЛА на свободата. До днес никой не е успял, едва ли ще успеем и ние. Защото всеки от нас, всеки от ВАС, всеки българин носи този човек в себе си, и каквото и да ви покажем, вие ще кажете: НЕ, НЕ Е ТОВА!... А кой е той всъщност? Защото наистина-какво знаем за ЛЕВСКИ?”, се обръща към публиката авторът на пиесата Стефан Цанев. 

На сцената ще оживеят образите на Васил Левски и Христо Ботев , на Матей Миткалото и Панайот Хитов, на Димитър Общи, Наталия Каравелова и др.

Действието се развива в една единствена нощ, нощта преди обесването. Нощ, изпълнена с драматизъм, подозрения и терзания, обвинения и признания. Нощ, в която Дяконът ще изповяда сам себе си, а зрителят ще се опита да намери отговор на стряскащите и до днес въпроси за предателството, за идеалите, за цената на свободата.

Билети за представлението вече се продават на касата на НХК. За резервации 0894/898-098 – М. Русева.