ориентири 05 окт. 2017 2017-10-05 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbTFhIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8450ef169f39280ad1279ca620a8ce68b975b989/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29110.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Търсят се 57 стажанти за Министерството за Българско председателство

Търсят се 57 младежи, които да започнат трудовия си път като част от екипа на Министерството за Българско председателство на Съвета на ЕС 2018. 

Срокът за подаване на документите изтича в края на работния ден в понеделник, 9 октомври. Местата са за стажанти на трудов договор и са по програмата „Старт на кариерата“ на Агенцията по заетостта. Това съобщиха от пресцентъра на министерството за председателството. 

За работа в министерството могат да кандидатстват младежи до 29 години със завършено висше образование, които са безработни и към момента нямат трудов стаж. Те ще получат уникалната възможност да работят за първото Българско председателство на Съвета на ЕС и да придобият опит и умения в работата с представители на държавите членки. Младите хора ще бъдат разпределени в различни звена, които се занимават с подготовката и провеждането на председателството – звеното за връзки с делегациите, международния пресцентър, екипите за информация и т.н.

За да станат част от екипа на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, стажантите трябва да имат завършено образование в някоя от следните специалности: икономика, политически науки, филология, обществени комуникации и журналистика, история, право, администрация и управление, туризъм. 

Кандидатите трябва да владеят английски, немски или френски език минимум на ниво В2 по Европейската езикова рамка. Изискването е свързано с характера на бъдещите им задължения - да могат да са в непрекъснат контакт с гостите на председателството и да им дават информация, когато е необходимо. Предимство е добрата компютърна грамотност. Кандидатите трябва да умеят да работят в екип и на гъвкав график. 

С предимство ще бъдат класирани кандидати със стажантски опит в европейски институции, организация на международни събития, както и лица с практически опит в управлението, организацията или извършването на доброволческа или сходна на нея дейност. 

Информация за кандидатстването за работни места във ведомството по програма "Старт на кариерата" може да бъде намерена във всяка дирекция „Бюро по труда“. 

Одобрените по документи кандидати се явяват на интервю с работодателя, при което е добре да представят автобиография и документи, които да удостоверяват нивото на владеене на чужди езици и умения за боравене с компютър.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...