различно 01 окт. 2017 2017-10-01 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaEZFIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--aca77a9cd7e6feed12fddf80a584ac36737e4faa/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29066.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Фрагменти 1.10 или хроника за криптовалути, роднини и милиционери

Може още да нямаме електронно правителство, ама нещата вървят към създаване на първата електронна партия.  Слави Трифонов обяви имейл, демек електронна поща, където да му пишат напористи, нахъсани и амбициозни службогонци, туй де…честни ,морални, професионалисти, които искат да променят политическата система в страната.  Значи вече никй не вика „На оружие, братя“ ,ами …“На имейла, братя“.

Виж го ти, Славито…направо като нищо ще направи електронно Велико народно събрание.

Ами, той и Ленин казваше „Есть такая партия“ и ето на и сега нещата се повтарят. Въпрос на време е някой от новите честни политици да изреве на мегдана „Има такава партия“.

Йоло Денев, Жорж Жанчев, Яне Янев, Николай Бареков, Веселин Марешки…всички изгряха като революционери, ама …лошото на революцията е това ,че винаги изяжда своите деца. 

Ами, г-н Йоло сега да праща ли и той мейл на Слави или да не праща?

Всъщност и бог Тангра не може да обясни другото чудо, което българските нотабили предложиха на вниманието на българските граждани. Природният газ щял да поевтинее, ама парното и токът щели да си останат на същите цени. Хм, обикновено когато газът поскъпне, Топлофикациите и Електрификациите през глава вдигат цените, ама сега…българско чудо някакво е това.

Извън сферата на вълшебствата още е пред очите ми онази снимка на неколцина наши управници на сватбата на неговия кумец Волен Сидеров. Един дори беше с народна носия. Хубаво му стоеше носията, но се опасявам, че тия хора, ако вземат властта, помнете ми думата, калпаците и потурите ще станат задължителна униформа за държавните чиновници, дори за тези от КЕВР, които регулират цените на газа. 

Друго си е човек с потури и цървули да ви увеличи цените, нали.

II

Еее, ама понякога прекаляват с тия хули срещу г- Пеевски. Един от сайтовете му ползвал интереса на потребители, за да „копае“ криптовалути. Крипто какво? Туй да не е някакъв грипен вирус?

Ами, сетил се човекът,копае. Той и вуйчо ми преди години се оплакваше, че циганите изкопчии взимали много скъпо.  Явно копаенето и офлайн и онлайн носи сериозни приходи. Само шум вдигат, а г- Пеевски си мести лопатката от едната ръчичка в другата.

Докато карах колата си в дъжда и по някакво радио чух хремав водещ да изчита новината, че 45% от българите заявили в някакво проучване, че не вярвали в борбата срещу корупцията. Ако щете вярвайте!!!  Всичко е въпорс на гледна точка. Значи останалите 55% са доволни. 

Онзи швед , който ритна българската камериерка, стана ябълка на раздора. Държаха го четири месеца под домашен арест на пълен пансион или ол инклузив, пък накрая го глобиха 4500 лв. , а той си замина по живо по здраво без да плати. Законът тъй повелявал.  Ама, ако някой българин ритне магистрат по задницата, колко ще плати? Законът нищо не казва.

Но пък патрициите се изпокараха заради шведа, когато си замина. А преди това мълчаха като пукали.

III

Много е тежко да живееш с чувство на вина. Той премиерът не, че искаше да ни кара да се чувстваме виновни, ама така се получи. Рече, че докато всички ние сме почивали през лятото, само той и г-н Валери Симеонов били на работа и затуй не можели да се виждат и да си говорят, от което произлезли някой търкания в семейството, в правителството,  де. Добре че беше Воленсидеровата сватба, че там всички се заобичаха пак.

Не е честно тъй. Всички ние почиваме, а двама души и носят на гърба си като куфари, пардон като раници. Не, че е лошо да те носят. Когато влезем в морето и жена ми ме грабва за ръце и ме носи, а аз се хиля като стадо маймуни. Пък преди години когато носех сина си на рамо и той ми казваше, че му омалявали краката.

Между другото на министърът на икономиката как не му омаля устата, да разправя горкият, че икономическите показатели в страната се подобрявали, ама обикновеният гражданин още не можел да усети подобрението. Какъв извод се явява от само себе си? Явно гражданинът е бавноразвиващ се, щом не може да усети такива очевидни неща.

А другарката Корнелия Нинова направи откритие. Е, поне не се наложи като Архимед да се топи във ваната, ами просто излезе на парламентарната трибуна  и обяви, че ГЕРБ не са направили прозрачна държава, а паралелна такава.

Значи, кой съм аз да оборвам откривателите от левицата, ама малко не са прави. Щом паралелната държава на ГЕРБ се вижда с просто око от левицата, значи тя е …ами, прозрачна е. Един вид всички я виждат, ама не могат с пръст да я пипнат. Като контрабандистите, на които им хващат контрабандата, ама те са неуловими.

IV

Ей, като го заръфаха депутат Добрев. Бил назначил в община Хасково само свои роднини и съченици.. Ами, човещинка, не можеш да я задържиш. Нали това се очаква от народните трибуни. Да работят на ползу роду.

То, преди години в епохата на социализЪма назначенията ставата по принципа „роднина, милиционер, роднина, милиционер“. А днес хасковският модел е „роднина,  роднина , роднина, роднина“ и ето ви го един истински дрийм тим от братовчеди.

Депутатът Добрев точно така обоснова назначенията. Целта му била да направи един супер отбор от знаещи и можещи хора. Пък и ако някой политик назначи роднините си на държавна и общинска работа, това означава, че е отборен играч. Пък какво толкоз е станало. Ето, на. И Гала работи заедно с мъжа си в своето предаване, пък всички приемат роднинството им като нещо атрактивно и интересно и никой не протестира.

А иначе някакъв позвънил в радиото и казал

Алоооууу, радиото ли е? Обаждам се от Хасково, да поздравя моя братовчед Делян с песента на Куин „Роднински рапсодии“ .

Бре, господине, такава песен няма- отвърнал радиоводещият

Е, голяма работа, то и такъв тарикат като братчеда никъде няма – отвърнал гражданинът.

 

V

Със своята кончина основателят на „Плейбой“ Хю Хефнър натъжи не само роднините си, но и напълно непознати хора по цял свят. Човекът почина и официално се обвея със славата на първия мъж, който е живял в рая през целия си живот. 

Помислете си само. От сутрин до вечер се е разхождал по нощница в компанията на красиви жени, доказано пристрастени към оскъдното облекло.И тъй изкара до 91 години. Истинска благословия.

А аз ако остана по нощница до обяд и жена ми ще ме насмете да ходя да купувам хляб. 

Уви, Хю Хефнър у нас няма да дойде, ама в Бургас пристигна цял министър, за да открие училищен двор. Свиквайте. Скоро министри ще почнат да откриват улични пейки. Нали и те са поставени там, за да служат на хората. Пейките, не министрите.

Интересно дали Христофор Колумб при откриването на Америка е прерязал някоя лента? Историческите извори и хрониките мълчат за това.

VI

Проучване установило, че предприемачите в Отечеството любезно губели годишно по 175 часа или по 960 лв за преодоляване на бюрокрацията. Добре де!!! Какво е това мрънкане. Те, значи и бюрократите чиновници губят по 175 часа годишно с всеки един предприемач, ама да сте чули да се оплакват?

Виж, никой не може да помогне на вампирите и на кладенците със светена вода в България. Техният най-голям откривател, проф. Божидар Димитров обяви, че се пенсионира. И сега какво? Вече няма кой да обяснява на граф Дракула, че е клет имитатор на созополските вампири или да даде на жителите на Рим да разберат, че когато в Плиска е имало огромна каменна християнска базилика, тогаз римляните са били още на етап наколни жилища. Ама, нищо. Той заместникът на професора може да обясни, че Великите географски открития са били направени от български мореплаватели преди Колумб. Откъде накъде античките в Македония ще си присвояват всичко.

А от организацията на индустриалците КРИБ поздравиха с възторжено писмо футболния клуб Лудогорец след победата му на немския Хофенхайм. Наистина звучи мило, възпитано и джентълмеско, ама необичайното е това, че председателят на КРИБ и собственикът на Лудогорец са един и същ човек, демек той сам поздравява себе си. Ъъъ???

VII

Военният министър обеща, че от Нова година заплатите на военните ще бъдат увеличени. Хубава новина, ама идва буквално дни след приетия доклад за състоянието на българската армия. Дори в своя силно напудрен и фризиран вид документът прозвуча стряскащо. 

Дано не е късно, защото както е тръгнало от „Велик е нашият войник, велик, велик, велик. Измокрен, гладен уморен, без отдих би се ден и нощ, простора цепи разярен с храбрия си вик „На нож“ “ може да остане само „измокрен, гладен, уморен“

Аз пък бях анатемосан и прогонен извън Фейсбук групата „Ямбол на пет континента“. Строга госпожа ми писа, че ме е предупредила, ама аз не съм разбирал от дума и затуй ме изхвърли. Така и не разбрах какво ме предупреди и какъв закон съм нарушил, ама присъдата ми беше прочетена. И сега ще се скитам немил недраг из интернет пространството, а на пет континента няма да има място за мен, защото там дебне строгата госпожа от групата и а съм се появил, а ме е дръннала по китарата.

И накрая…ами, това е краят, защото както казва Тери Пратчет „Излишното изобилие от думи само смущава умовете“

Автор: Фрагментий

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...