спорт 28 сеп. 2017 2017-09-28 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdjVEIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--543c83ab417bacc320969b330a651e9c3e6cc9e9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29043.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Треньорът на ПК "Бриз" Соня Стойчева със спрени права за осем месеца

Управителният съвет на Българска федерация по плувни спортове /БФПС/ спря за осем месеца треньорските права Соня Стойчева – главен треньор на бургаския плувен клуб „Бриз”.

Решението е от 14 септември 2017 г, и е гласувано на редовно заседание.

Наложеното наказание включва още забрана на Соня Стойчева „да осъществява дейност водач на клубен отбор и треньор, да представя заявки и да участва в технически конференции, да извършва каквато и да е дейност, свързана със съответно състезание, на първенства, организирани и администрирани от БФПС”.

Наказанието е наложено след разглеждане на случай за установено нарушение от ПК „Бриз”, свързано с подмяна на състезател в Държавното лично отборно първенство за деца в Благоевград /14-16 юли 2017 г./. Установена е съпричастност на клуба и длъжностни лица към извършеното нарушение.

Наказанието е по докладна на тричленно жури д’Апел, в състав Атанас Тодоров, – гл. ръководител, Кристиян Минковски – чл. на УС на БФПС и Любомир Ценков – гл. съдия, което обяви и обоснова решението си по случая. В официално писмо от 18 юли т.г. журито обяви за неправомерното участие на двама състезатели на ПК „Бриз” в ДЛОП в Благоевград. Единият бива дисквалифициран, а самоличността на другия така и не е била установена.

УС на БФПС налага и второ наказание на ПК „Бриз” – „Последно предупреждение за изключване”.

Такова наказание вече беше наложено на клуба /на заседание на УС на БФПС от 2.11.2016 г./ „за не оказване на контрол и поощрителна пасивност и не вземане на адекватно отношение към проявите на длъжностните си лица – треньорите Янчо Стойчев и Соня Стойчева, както и бойкот и създаване на пречки за дейността на БФПС”. По-късно обаче след жалба и по становище на Арбитражната комисия то беше коригирано, като думата „последно” отпадна и остана: „Предупреждение за изключване”.

В сила обаче остават наложените наказания на треньорите Соня Стойчева и Янчо Стойчев „Порицание” /по т.6.2/, наложено им в резултат на скандалите и недопустимо им поведение.

Ден преди заседанието на УС на БФВС Соня Стойчева, Янчо Стойчев и състезатели на клуба, окичени с медали и купи, изразиха протест срещу писмо на Постоянната комисия по младежта и спорта към ОбС Бургас, изпратено до Министерството за младежта и спорта, Български олимпийски комитет, Българска федерация плувни спортове и Районна прокуратура във връзка с поредния случай на неправомерни действия от страна на ПК „Бриз” /на снимката двамата вляво/.

По време на изслушването, което стана на заседание на Комисията по спорт, Соня Стойчева, която е преподавател в СУ „Юрий Гагарин”, беше категорична, че обвиненията срещу тях не са верни, че са обект на зловеща атака от конкурентни клубове и „чужди тела” в спорта. Според Соня и Янчо Стойчеви отношението на спортната комисия е преднамерено и е издала присъда на клуба с писмото, защото в него се говорело за категорични нарушения, а реални доказателства нямало.

На заседанието на УС на БФПС са били изслушани изпълнителният директор на ПК „Бриз” Стоян Стойчев, главният треньор Соня Стойчева и треньорът Янчо Стойчев.

Снимка: bgswim.com
Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...