култура 27 сеп. 2017 2017-09-27 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbGxhIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5af98a5cdd7a46dfff3e9be3960268ed03e74c60/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29019.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Форум разглежда ролята на читалищата в съвременното общество

Бургас ще бъде домакин на форум "Открито", който ще разгледа ролята на общностните пространства в един град.

По време на събитието ще бъдат разгледан въпроса как такива места могат да бъдат средища на активното гражданско общество и какви са възможностите на хората да учат повече за себе си и за света, как да се развият междуличностни умения, чувство на осъзнатост и отговорност, емпатия.

Конференцията ще се проведе от 29 септември до 1 октомври /петък-неделя/ в залата на читалище "Хамалогика", което се намира на улица "Шейново", ет. 3.

Форум "Открито" e последният проект на читалище "Хамалогика", който се провежда с финансовата подкрепа на Община Бургас.

В открит диалог и в една неформална среда организаторите ще разгърнат темата в три дни чрез дискусии, презентации и прожекции. Целта на събитието е да се популяризира съвременното читалище като общностен център и младежко пространство чрез актуални теми за култура, образование и социални иновации.

Програмата на форума развива темата за общностните пространства в три направления: Образование, Култура и Общество. В първия ден ще бъдат представени  примери за образователни алтернативи и нестандартни форми на обучение за различни възрастови групи. Вторият ден е посветен на културата в нейната многостранност и многопластовост като цялостен модел на човешко поведение, като споделени ценности и цели. Последният ден е отреден на силата и ролята на общността  като взаимозависима мрежа от човешки отношения, погледната отвън и отвътре.

Участниците са представители на различни организации и неформални групи като: Сдружение Екосистем Юръп, Френе - център за иновативно обучение, Гараж - колективна платформа за независими артисти, Интеракт клуб Бургас - Пиргос, Think Forward - студио за иновативна архитектура и дизайн, Фермерски пазар Бургас, 5kmrun, Unlock the Stage: Отключи Сцената и др.

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...