Бургас се включва в Европейската седмица на спорта

26 сеп. 2017

Article image
Бургас ще се включи в Европейската седмица на спорта, която се отбелязва на 28 септември.

Инициативата ще мине под мотото "Бъди активен"и ще се реализира на три места в града.

Патрон на Европейската седмица на спорта е министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който ще бъде официален гост на събитията. Всички участници ще получат от Министерството тениски, футболни, баскетболни и волейболни топки.

ПРОГРАМА:

09:30 ч . - спортен празник на различните зони в изцяло реновирания от Община Бургас двор на ОУ "Братя Миладинови". Той ще бъде посетен от министър Кралев и кмета Димитър Николов. Там ще се проведат двустранни срещи в различни спортове между бургаските деца и 40 техни гости от Четвърто основно училище "Кирил Христов" - Стара Загора.

10:00 ч. - в двора на ОУ "Васил Априлов" ще бъде проведена демонстрация на Полицейска лична защита от служители на ОД на МВР - Бургас, както и задържане с куче, което е част от програмата на Детските полицейски управления на ОУ "Васил Априлов",  ОУ "Свети княз Борис I" и ОУ "Свети Климент Охридски", съвместна инициатива с ОД на МВР - Бургас. Също така състезатели на ОУ "Васил Април" и Фехтовален клуб "Корсар" ще покажат своите умения по фехтовка. Там ще бъде направена и презентация на уреди за превенция на различни заболявания, демонстрация на алкохолни очила и анализатор на телесни мазнини (Body Fat Monitor) от служители на  РЗИ - Бургас.

11:15. ч. - програмата на събитието продължава на пл. "Атанас Сиреков" пред Община Бургас. Там ще се проведат "Женски футболен хепънинг", с участието на ЖФК "Бургас", както и демонстрация на степ аеробика и канго джъмп от Спортен център "Аякс".

12:15 ч. - за финал се прехвърляме в байк зоната на парк "Езеро", където състезателите на  Спортен клуб по планинско колоездене "Шор Инвейдърс" ще демонстрират своите умения в дисциплината