различно 20 сеп. 2017 2017-09-20 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc1ZEIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a2ce5027dee7e7029a9ed2c4b2d1d6c6e081211b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28959.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Венера в знаците - Що е то?

Венера е втората по близост планета до Слънцето. Логично тя е по-огряна отколкото Земята или пък Луната. 

Погледнато през призмата на Астрологията, можем  да кажем, че Венера е надарена със слънчеви качества, защото е по-силно огряна от Слънцето. Затова и тя се приема за  добротворна планета в нашата карта.

Ако се загледаме в небето, ще видим Венера преди изгрев, а към края на деня ще я видим и непосредствено след залеза на Слънцето. В резултат, на което древните дълго време са вярвали, че това са две различни планети. Питагор е първият, който доказва, че става въпрос за една и съща планета. 

По нашите земи също дълго време е битувало схващането, че това са две отделни планети, известни като Зорница и Вечерница. 

След като вече видяхме Венера в небето, нека да сравним размерите на Слънцето, Луната и Венера и да установим как изглеждат те наблюдавани от планетата Земя. (за Слънцето и Луната прочете ТУК и ТУК

Следвайки логиката на видимостта на Венера от Земята, ние можем да заключим, че  положението на Венера в нашите рождени карти подчертава какво обичаме, какво харесваме, как си взаимодействаме с другите, т.е. какви са нашите взаимоотношения: дали сме галантни и деликатни или сме като „слон в стъкларски магазин”.Венера харесва спокойствието, хармонията и удоволствията, нищо не трябва да става със зор, всичко трябва да бъде приятно и да гали сетивата.Затова тя говори чрез езика на изкуството, чрез материалния свят, како му предава форма.  Неслучайно и положението на Венера в рождената карта и наличието на множеството аспекти с другите планети показва, че роденият е надарен с творчески умения. 

За да добиете по нагледна представа за ролята на Венера във вашия живот,  нека да си представим че се намираме на голямо светско събитие. На него присъстват всякакви типове личности.  В нашето полезрение се нареждат 12 човека. Те са с различни разположения на рождената Венера т.е. тя е разположена в различен зодиакален знак. Сега нека да си представим как би реагирал всеки, когато види обекта на своите мечти. Да наблюдаваме внимателно как  всяка Венера ще постъпи, за да впечатли обекта на своите най-съкровени желания: 

Първи на очи ще ни се набият хората с „огнена” Венера. Това са хора обичащи социалните събития, бързо се влюбват и директно демонстрират своите чувства. Но когато усетят, че са нежелани, тогава те се оттеглят или се затварят в себе си. 

Пръв ще реагира човекът с Венера в Овен. Защото той бързо е сканирал обстановката. Когато вижда бъдещия си трофей, се насочва към него. Вървейки към целта, вътрешно вече пламти и прелива от чувства – той е ВЛЮБЕН и спор по темата няма. Това веднага ще бъде разбрано от "обекта на желание", защото този човек бързо и с директен подход  ще демонстрира своите пламенни чувства. Той е готов да вложи много усилия, за да спечели симпатиите и  няма да се спре, докато не постигне заветната цел. Ако се появи конкурент, това няма да го откаже, напротив, дори ще го стимулира още повече.

Човекът с Венера в Лъв е привичен от личността с най- демонстративното държание, излъчваща вътрешна сила и самоувереност. След като се запознаят, ако човекът с Венера в Лъв получи комплимент, той ще се почувства царствено. До него може да застане личност, готова за подвизи и саможертви в негова чест, а любовта трябва да бъде насочена само и единствено към него. След като е добре изчеткано егото на Венера в Лъв, ще забележим една сърдечна, лоялна и щедра личност. Ключова дума тук е „гордост” – подходяща за царствената натура. Любовният живот на този човек е бурен, със силна склонност към театралност, показност и драматизации. 

Човекът с  Венера в Стрелец ще бъде привлечен от личност с добър социален статус или сходни интереси. Щом успее да проведе със своя избраник един интелектуален и философски разговор, той ще разбере, че това е неговият човек… спор няма. Сега ще се бори за неговото сърце, докато не постигне крайния резултат. Ако нещата не се получат или очакванията му не се оправдаят, този човек  няма да изпадне в драми. С пословичния си оптимизъм Венера в Стрелец много добре знае, че правилният човек ще се появи. Кога? Когато дойде!

Следващата група, която ще ни впечатли, са хората с „въздушна” Венера.  Това са общителни личности за тях комуникацията е много важна. 

Човекът с  Венера в Близнаци е привлечен от интелекта и умствените възможности на обекта на своите най-съкровени желания. Чрез изкусен флирт той ще спечели сърцето на бъдещият си партньор. За човека с Венера в Близнаци на първо място е воденето на съдържателен разговор и обмяната на идеи. Тук не е от първостепенно значение външният вид и социалното положение. Най-важното е да няма скука! За тази личност е важно да пътува, да се среща с хора, да се развива и израства. Заради характерната си непостоянност този човек е способен да води  две успоредни връзки. Тук умът управлява сърцето.

Венера във Везни  ще ни впечатли с чаровен, обаятелен външен вид, с любезно и дипломатично държание. Човекът с Венера във Везни бързо е провел „конкурс” по красота на светското събитие. След като е открил своя фаворит, той се насочва свенливо към него, знаейки много добре как да постигне своите цели. В тази ситуация „победителят” в конкурса „мис или мистър перфектен” няма големи шансове. Когато човек с Венера във Везни си постави цел, нищо не може да му се опре. Той е способен да демонстрира хладнокръвие, достигайки до безскруполност.  Освен това знае много добре как да реагира в точния момент, наясно е коя точно реплика да използва, за да достигне до желания ефект. Така без проблем той може манипулира останалите.

Човекът с Венера във  Водолей  ще ни се набие на очи с нещо нестандартно, което ще го отличи от тълпата. Когато го наблюдаваме, ще усетим, че притежава силно магнетично сексуално излъчване и успоредно с това показва пълно безразличие, което ще обезкуражи потенциалният партньор. С ледената си маска той се дистанцира, защото Венера във Водолей се намира в най-ниско емоционалния знак. Тази личност създават грешна представа, че не се интересува от любовта или секса. Основната му цел е да се стреми към независимост. Този човек с лекота ще  завържете приятелство. На по-късен етап приятелството може да прерасте в любов или от съществуваща любовна връзка, когато страстта изчезне, е възможно да израсне приятелство. 

Следващата група е „земна” Венера. Това са подчертано прагматични хора. Държат на материалната стабилност и се нуждаят от време, за да се впуснат в емоционална връзка, но влязат ли в контакт, не си тръгват лесно. 

Венера в Телец – тук Венера се намира „у дома си“. Този човек е надарен с вкус и  усет към красивото и стойностното. Комфортът е важен за него, защото е по-материално ориентиран. Как ще впечатли и задържи вниманието на своя избраник? Е, как?! Ще му подари златна клетка! Когато се увери и успокои в партньора си, тогава ще бъде верен и предан. Ще се труди много, за да подържа нужния стандарт. Обича вкусна храна, подаръци. Лесно трупа вещи, килограми и въобще каквото може… важното е да се трупа, за да има излишък. Притежава способност към прекаляване, достигаща до алчност.

А сега в левия ъгъл на залата се намира човек с  Венера в Дева.  Когато някой привлече вниманието му, той спокойно и съвсем естествено ще го заговори. За нас като наблюдаващи това ще изглежда един кратък разговор! Но какво се случва в главата на човека с Венера в Дева? Там врят и кипят анализи, статистики и прогностики.  След края на „невинния” разговор човекът с Венера в Дева е направил и построил дълъг списък и диаграми... Че как? О! Още докато се отправяше към „жертвата”, тя беше „сканирана” и „разбита” на съставни части.  След края разговора вече може да ви даде информация за човека – цена на дрехите –т.е.материално състояние; комбинация на цветове – т.е. естетически вкус; интелект – т.е. предполагаемо образование и ред други неща, които по всяка вероятност за вас не са важни. За Венера в Дева е трудно да намери „идеалния“ партньор. А може би никога няма да го открие от плът и кръв. Но допадне ли му някой, там чувства няма да се покажат в класическия им вид.  Привързаността и личните трепети ще се демонстрират във физически план – като ви заглади разчорлената прическа, като ви ремонтира контакта в кухнята… изобщо като ви помогне в нужен за вас момент. Все пак е „романтична” натура и спор по темата няма. 

Венера в Козирог - На пръв поглед това е много студен човек, безчувствен и много практичен. Но това не означава, че той не притежава чувства. Напротив, зад студената фасада кипят силни емоции. За тези личности е трудно да изразят любовта си. Невъзможно им е да произнесат думите: ОБИЧАМ ТЕ! Тези съкровени чувства ще се покажат по много прагматичен начин - например скъп подарък – обици със скъпоценен камък, пръстен със сапфир, диамантена огърлица. С този жест човекът с Венера в Козирог показва не само че обича, но и че това е за него стабилен и надежден партньор. Този човек много трудно се сближава, но и трудно се разделя. Защото той вярва, че истинската любов разцъфва с годините и проблемите се изглаждат с времето, затова и рядко се разделят. Те са убедени, че тяхната любов ще издържи проверката на времето!

Последната, но не на последно място, е групата на „водна” Венера. Тук са най-сложните емоции, защото има много приливи и отливи на чувства – от много щастливи до пренебрегнати-драматични, но не театрални. Способни са много добре да разберат партньора си и без думи да го подкрепят, за което те очакват същото. Трудно прекъсват отношения и таят още чувства към връзка, която е приключила отдавана.

Човек с Венера в Рак – след като се запознае с обекта на своите мечти, първото нещо, което ще направи, е да разбере какво мисли мама по въпроса. Този човек има много силна връзка с майка си. Възприема майка си като закрилник, който ще го защитава от всички злини по света. Затова и търси партньор, който да се грижи за него. Естествено трябва да бъде одобрен от мама или семейството. Домът тук е много важен, защото „Моят дом е моята крепост!”

Човекът с Венера в Скорпион ще се отличи от тълпата със силен магнетизъм. Това е личност, след която всички се обръщат. Този човек ще бъде привлечен от някоя тайнствена и загадъчна персона. Ако наблюдаваме внимателно, ще видим, че техният потенциален партньор е надарен с качества, които са невидими за останалите. За човека с Венера в Скорпион външният вид не е важен. Но от бъдещия си партньор очаква изпълнение на задълженията на 100%. На първо място е сексът. Ако не е сексуално задоволен, той не може да говори за сериозни и дълготрайни отношения. Този човек обича с цялото си сърце или ненавижда от дън душа. Способен е на силна ревност. 

 Човекът с Венера в Риби вярва, че днес ще открие идеалната любов, любовта на мечтите му. Търси на светското събитие партньор, с който да се слее емоционално, физически и психически. Защото личностното му его се разтваря в общото. Когато бъде открит, обектът на силните му чувства  ще бъде идеализиран. Заради силното желание за любов, хармония и красота. Понеже Риби е двойствен знак, човекът с Венера в Риби ще заеме ролята на „жертва“ или на „спасител” в бъдещата връзка. Когато е в ролята на „спасител”, той няма да питата дали жертвата иска да бъде спасена. А може би самият „спасител” иска да се чувства извисен и добър, а дали наистина е така…

Сега  добихте представа какво показва положението на ВЕНЕРА във всеки зодиакален знак. Твърде възможно е, като четете, да се откривате в няколко архитипа . Спокойно не сте шизофреник! По всяка вероятност вашата рождена Венера прави аспекти с управителя на конкретният знак, планета в знака или се намира в дома на знака и т.н.  Да не забравяме, че ние сме целият зодиакален спектър, като всеки зодиакален знак ни е силно подчертан в конкретни теми. Ако сега в ума ви нахлуват мисли от типа: „Кой са тези теми?”; „ Аз така и не разбрах каква е моята рождена Венера?”; „ Много се обърках от всичко прочетено! Правилно ли го тълкувам за себе си?”… за отговор на тези и други възникнали въпроси се обърнете към най-близкия до вас астролог!

Щастлива и слънчева седмица ви пожелавам
Лично ваш астролог – инж. Николина Пейчева
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...