различно 17 сеп. 2017 2017-09-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcWREIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--045e50c2d569c2040a49f3ed6790b0027425a1d9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28935.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Фрагменти 17/9/17 или история за едновежда манекенка, гумените ботуши на премиера, пишните форми и гордостта на Моника Люински

Символите са много важни…направо са като поличби.

Ето, на. В началото на седмицата обявиха от правителствения Олимп, че българското председателство на ЕС щяло да започне от Народния театър. 

Само не ми се мусете и не ми се цупете. Мястото е хубаво подбрано от министър Лили и от нейния екип. Символично казано ние ще превърнем нашето председателство в театър. Само още не е ясен жанрът на пиесата ни. Дали ще е драма, комедия или трагедия?

Но трябва да виждаме във всичко доброто. Ето, например нали си представяте каква ли символика щеше да избликне, ако бяхме започнали председателството си не от театъра, а от цирк. Излагация щеше да е, да знаете.

II

Едни ентусиасти от Бургас взели, че започнали дарителска инициатива, която нарекли #върниобратно. Демек толкова били блатодарни на своето училище и на своите учители, че решили да съберат 8000 лв и да купят супермодерна система за интерактивно обучение за бургаската математическа гимназия.

И се справили сами. 

Абе, вие луди ли сте, бе!!! Как така ще се справяте сами без помощ от някой патрон??? И какво е това #върниобратно??? Ами, ако някой български олигарх вземе, че се зарази от вас и внезапно реши да върне обратно на държавата спечеленото по странен начин, какво ще стане тогаз? Ами, ако го последват и други олигарси? Какво ще правим тогава с толкова много пари? 

Като говорим за пари, в Нови Хан събраха на едно място почти цялото количество силикон в България. Не, не…не създадоха родна Силиконова долина, а просто платиха на разни моми със силикон в бюста да си развяват гръдните импланти пред зрители.  Както би казала една жертва на неуспешна операция по вливане на мозъчни клетки  „Да развяват предните си гърди“ То, къде им са задните или страничните, никой не знае.

III

В столицата се събраха протестиращи и както бяха на светло, обявиха, че са избрали правителство в сянка. То, да си министър в сянка не е лошо. Ама, да имаш бизнес в сенчестата сива икономика, май е по-хубаво.

БСП поискаха квоти за българските производители в големите търговски вериги. Поискаха, ама не им се даде. Не било европейско това предложение. 

Тъй де…от много европейско мислене ябълките ни са италиански, картофите френски, морковите полски, а чесънът от Китай. А къде са българските стоки ли? Днес никой не знае никой не знае.

IV

В Ню Йорк Седмицата на модата показала, че се е върнала модата на пищните форми. Това го каза точно от там съдържателката на пищна задница Гери Никол. 

На, видяхте ли сега. А вие се смеехте на Искра Фидосова. Ама, сега не можете да се доберете до нея. Заета е.

И последно аз сега да топя ли шкембето си или да го запазвам в реални граници? Ами, уточнявайте ги тия работи, бе!!! Колебанието ме убива.

А модата на мозъците кога ще се върне? Ню Йорк мълчи. Гери Никол също. Всъщност не съм чул никой да се хвали с пищен мозък. Той гладен ще си умре човекът стопанин на мозък в света на пишните бюстове и задници.

V

На имейла си получих писмо с интересния призив „Приготви се за най-дивия секс маратон в живота си“ с допълнителен призив  кликни тук и …

Отказах се. На попрището жизнено в средата да се впускам в таквизи екстремности…не на мене тия. По-добре да прочета някоя стенограма от заседание на Министерски съвет. То, там някои от изказванията са като троен оргазъм. Просто в правителствените стенограми всичко е прекрасно и от струи една огромна любов към ближния. Забелязал съм, че и в процедурите за обществени поръчки в България има много силна любов. Дори направо секс. Едни и същи фирми винаги са отгоре, а всички останали са отдолу.  

А жена ми яко дърпа дявола за опашката. Докато всички медии гърмяха с новината, че прокуратурата разследвала някакви заразени яйца, по същото време моята пред Бога и пред хората половина ме накара да скиторя по улицата с цяла кора селски яйца. И знам ли аз онзи мъж, който извади мобилния си телефон, докато се разминавах с него, дали не сезираше прокуратурата? Направо преплетох нозе. Ще ме арестуват за едното нищо, ей като приносител на потенциално заразни яйца.

Интересно, ако полицаите спрат контрабандист, колко яйца могат да минат за лично ползване?

VI

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви чрез личния си Фейсбук и Туитър профил, че шефката на РДНСК била най-сетне отстранена. От съответното ресорно министерство изразиха учудване и по-скоро дадоха да се разбере, че става дума за случай, за който класиците казват „Ооо, тихи вопли на печален странник“. Демек шефката си била на мястото си. Малко по-късно вицепремиерските постове в социалните мрежи изчезнаха от мястото си. Какво би казала покойната Васа Ганчева по този повод? Мистерия!!!

По същото време в парламента се скараха за туй дали Русия е заплаха за държавицата ни или напротив, наш закрилник. Че като скокнаха ония ми ти сенатори от левицата да защитават Матушката. Да ,бе. Български депутати бранят чужда държава в българското Народно събрание. 

VII

Започна новата учебна година. Малко преди нейния старт разбрахме, че министърът на образованието и просветата „мьека“ драматично. 

А столицата на „мьекопитаещите“  Бургас една пишурка написа, че най-умните деца в града учели в новото иновативно училище.  Най-умните ученици били общо 200. Останалите кучета ги яли.

Дали авторът на това умотворение е помислил, че с дописката си обижда всички останали училища, учители и ученици в града? Едва ли.

Тъжното е, че дори Моника Люински е изглеждала много по-гордо на колене пред Бил Клинтън, отколкото пишурка журналист, който пише платено похвално слово за някои силен на деня.

Ама, то не се получава с „Дайте пет лева, доволни Шъ останете“  . 

Пък стига с тия драми за учебния процес. В края на краищата всички познаваме човек, който управлява цяла държава, а е прочел само една книга…

А точно в първия учебен ден Слави Трифонов влезе в политиката и също така влезе в Туитър. Ами, то откога се чакаше и това да стане. За влизането му в Туитър говоря. 

Но нито Доналд Тръмп нито Валери Симеонов коментираха появата на туитър конкуренцията си. А Слави писа към всички „Време е да се притеснявате“. Ама, по-скоро той трябва да се притеснява, защото Марешки му предложи да се кооперират срещу изедниците.

 

VIII

Запъхтяна репортерка обяви, че Фейсбук се взривил. И го каза, да и се не види ентусиазираната кокошка, малко след като в Лондон имаше атентат.  После стана ясно, че ставало дума не за взрив, а за песен на Азис, която един ученик взривил, туй де...изпял в двора на ловешка гимназия. Ей, не внимават тия хора. Кога ще им дадат най-сетне по един синонимен речник, че да заменят думата взрив с нещо друго. Накрая стана ясно, че песента на ромския славей била изпята след официалната програма. И за това откритие цял телевизионен екип е ходил в командировка? 

Какви ли не чудеса се случват по света и у нас. Премиерът би път чак до Девин, за да открие на тамошните родопчани нов водопровод и да припомни на готвещите се да стачкуват пожарникари, че лично той е гасил с едно мушамено покривало връз себе си пожари и пирони са му пробивали гумените ботуши. Да се засрамели и да благодарели, че им бил купил нови противопожарни машини за 300 млн. лв.

Ама, като говорим за срам, някаква гръцка моделка без никакво чувство за момински свян решила да си остави двете вежди да се съединят в една цяла вежда. То е вярно, че има доста рунтави гъркини, ама да ме прости Бог, те утре и мустаци ще си пуснат…какво, те вече са си пуснали ли? Ами, да закриваме тогава седянката. То светът е тръгнал да се разпада явно.

 автор: Фрагментий
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...