ориентири 04 сеп. 2017 2017-09-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaVphIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--cf530952bb8a747f9c5d733d8ca85d12ebd6650b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28833.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Валежи не се очакват, но пък ние сме в очакване на Годо,на инвеститори де...

 Изкушавам се да ви призова, да хванем бика за рогата, но поради вродената си предпазливост, по-скоро поради типичната ми страхливост, аз трудно бих извършил подобно деяние, затуй вместо да ви кажа „Да хванем бика за рогата“ , ще се задоволя с неутралното „Да говорим по същество за синоптичната прогноза“

Добре де, днес ще имаме променлива облачност, но и фискална стабилност. Ще разполагаме с 26 градуса максимални температури в Бургас и в региона, като към тях можете да добавите и огромен бюджетен излишък. 

Ще духа слаб вятър, което ще рече че от Запад инвестициите също ще бъдат слаби. Какво ви пука, ние си чакаме китайците и техните милиарди долари, които се канят да инвестират точно край Бургас.

Малко сме като в пиесата на Самюел Бекет „В очакване на Годо“, само че в нашия случай ние сме „В очакване на Инвеститора“.

Също както в пиесата в нашия случай никой не знае какъв е този инвеститор, той никога не е казвал, че ще дойде, изобщо не е ясно откъде ще пристигне и какво ще носи, но ние си го чакаме. 

Вчера една госпожа ми написа гневно послание, нещо в смисъл „А,х ти злобен простако!!! Развали ми деня. Как не те е срам да се присмиваш и подиграваш на успехите и магистралите “ и намекна нещо в смисъл ,че съм мръсен комунист. 

Хм, аз пък се сетих, че по време на нашенския комунизъм беше задължително да се славослави първия държавен ръководител, да се леят похвални слова за непогрешимостта и ръководната роля на партията, а нейният генерален секретар беше със статут на Бог. А който не спазваше тези постулати, го обявяваха за враг на Народа.

Не че се оправдавам, но в своя защита бих казал, че аз не съм комунист и никога няма да бъда, както се пееше в една  песен. Но тази госпожа е неспасяем случай. Тя вярва в непогрешимостта на своя лидер и отдавна е заменила Библията с романа „Винету“. 

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов
Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...