08 март 2012 2012-03-08 2016-12-24

Burgas Reporter Ltd.

Бургас изгуби 8,5 млн. лв. заради режисирани протести

 

[caption id="attachment_1463" align="alignleft" width="300" caption="Жителите на подобни блокове имат самочувствие на аристократи и не искат социални слаби наблизо"]блок[/caption]

Бургас загуби 8.5 млн.лв. заради протестиращи граждани. Жителите на к-с „Меден рудник” изразиха категоричното си несъгласие да бъде построен „социален блок, където да бъдат настанени млади семейства с проблеми.

Община Бургас беше единствената в страната, която успя да спечели парите по европейски проект „„Социални жилища – модел за социално включване” и планираше с привлечените средства да осигури дом и социална помощ за 52 семейства.

4 млн. лв. са били предназначени за строителство на сградата и 4.5 млн. лв. за обучение,социални асистенти, придобиване на професионална квалификация и др.

Жителите на комплекса протестираха заради опасенията си, че в социалния блок ще бъдат настанени цигани, които ще превърнат района в гето.

Според кмета на община Бургас Димитър Николов протестите са били режисирани, а хората заблудени от политици в местния парламент, които размахват „етническа карта” и провокират напрежение.

 

 

 

 

Коментари