региони 11 авг. 2017 2017-08-11 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdXBaIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5ebcdc325aee6bf64ef99f5cff616385a850d625/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28631.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Проверка ще покаже дали караваните край плажа "Корал" са върху дюни

Проверка на плаж „Корал” е установила нерегламентирано използване на електроенергия, и то в незаконен обект, който е на държавен терен. 

Инспекцията беше извършена вчера съвместно от няколко отговорни институции – Министерство на туризма, кмета на Царево Георги Лапчев, представители на РИОСВ, РЗИ, МВР, Областна управа.

„Освен това установихме лошо стопанисване на частните имоти зад ивицата на плажа. Там нерегламентирано са разположени каравани и палатки. Екипът на РИОСВ откри сонда за вода, която също е незаконна. Смятам, че всички ние сме равни пред Закона и всеки, който ползва определени услуги, следва да заплаща за това.”, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова при посещението си в Бургас днес.

Тя уточни, че следва да се установи дали разположените каравани и палатки са върху дюни. 

Министърът Ангелкова пристигна в черноморския град, за да проведе раборна среща, свързана с мерките за спокойно и успешно приключване на летния сезон. В дискусията се включиха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Царево Георги Лапчев, както и ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас.

По време на работната среща беше обсъждана необходимостта от промени в специализираната карта, които да регламентират къде точно са дюните и да се очертаят по-ясно компетенциите на контролните органи, за да могат да бъдат налагани санкции.

Друг проблем, който беше разгледан по време на дискусията, е за Общите устройствени планове (ОУП) и достъпа до някои плажове. 

Природосъобразните плажове и тяхното стопанисване бяха сред акцентите в разговора. Според министър Ангелкова трябва да се регламентира ясно отговорността на частните собственици, които имат имоти зад плажовете и следва да ги стопанисват. 

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...