икономика 01 авг. 2017 2017-08-01 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcGxDIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--30b03a36ce151c7eb8ad4166ccc6fdd52cafc61e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28531.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Нови предпазни стени и покривни конструкции изгражда „Кроношпан“ около складови площадки в Бургас

В „Кроношпан“  влезе в ход изпълнението на втората част от пакета с мерки и препоръки от страна на МОСВ и РИОСВ.

През последната седмица на месец юли започна изливането на основите на предпазните стени около площадките за съхранение на раздробен дървесен материал. 

Преградните  съоръжения ще бъдат с височина от 7.5 метра и ще обхващат пространство от около 1400 м2,  в което се складират до 2800 м3 суровина.

Същевременно вече се работи и по поставянето на навеси над площадката за временно съхранение на стърготини. Закритата площ, която ще остане под покривните панели, ще бъде с размери от почти 2000 м2

Поставянето на тези зони от предприятието в „контролирана среда“ ще ограничи до минимум възможността за разпространение на дървесни стърготини  заради вятър или други неблагоприятни прояви на времето.

Според изискванията на МОСВ и РИОСВ тези мерки трябва да бъдат изпълнени до края на месец октомври, но от ръководството на Кроношпан планират това да се случи две седмици по-рано.

Същевременно от компанията въведоха и нова организация на движение на товарните камиони, които транспортират суровини към производствата или готова продукция. Те вече се движат по график, разпределени са на „входящи“ и „изходящи“, а обработката и обслужването им е максимално оптимизирано, за да се избегнат задръствания и да не се пречи на автомобилния трафик.

Вече  е поставен забранителен знак, който не позволява спирането на тежките машини по протежение на ул. „Одрин“ в близост до предприятието.  Нарушителите  подлежат на санкции от контролните органи. 

Припомняме, че през месец юни по протежение на бул „Проф. Яким Якимов“ беше изграден „зелен“ пояс от бързорастящи иглолистни и широколистни дървета и храсти, поддържани с капкова и напоителна система, а на територията на „Кроношпан“ лентовият транспортьор на дробилката за дървесни частици беше покрит, освен това над седемте площадки за съхранение и изсушаване на дървесен материал бяха поставени оросителни системи.

Не пестим никакви ресурси или средства, за да изпълним препоръките, които ни бяха дадени от МОСВ, от РИОС и Община Бургас, за да отговорим на очакванията на бургазлии и да спазим поетите от нас ангажименти към града – заяви изп. директор Николай Банков. 

Същевременно той и колегата му Асен  Ников изразиха безпокойство си от злонамерената атака към компанията, която се провежда координирано през медии и социални мрежи в последните няколко месеца.

Според ръководството на „Кроношпан“ моралните подбуди на някои от инициаторите на тази кампания са най-малкото меко казано спорни и зад тях прозират определени политически и икономически интереси, които си поставят за цел да възпрепятстват развитието на създаващата стабилен брутен вътрешен продукт, модерна индустрия в Бургас

Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...