различно 24 юли 2017 2017-07-24 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBazlDIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--2d04bd01ea9ea8fea5530ab502f9b8179a25e338/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28450.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Работи ли Астрологията?

Защо според някои е велика глупост, а за други - велика наука?

Част 1 – ЗОДИЯ...ЩО Е ТО?

Целта на тази поредица ще бъде да обясня, доколкото е възможно, и  да отговоря на въпросите, които задават повечето скептици.

Логично, всичко това няма как да се синтезира в една публикация. Идеята е да се получи приятна рубрика на събеседване, разясняване на различни митове около АСТРОЛОГИЯТА.

Може би трябва първо да се представя накратко. По образование съм инженер и като повечето четящи допреди години аз бях на полюса, че АСТРОЛОГИЯТА Е ВЕЛИКА ГЛУПОСТ и по-невероятни дивотии не съм чувала.

Докато не дойде един момент, в които се амбицирах и започнах да чета учебник по Астрология и си качих една много елементарна програма, да си построя карта и със завиден интерес започнах да чета анализа по картата си … Целта ми бе да чета по-задълбочено за Астрологията за да мога да задавам въпроси на „всезнайковците”  и веднъж завинаги да сложа точка по темата ,че Астрологията е най- абсурдното нещо, което съществува . Резултатът обаче ме смая. След като прочетох този учебник по Астрология и си направих анализ на картата, аз се изумих за точността на анализа и за обясненията, които получих за себе си. Съответно толкова се ентусиазирах,че веднага се записах на курс по Астрология, който продължи три години... и приятно ми е да се запознаем, пред вас стой един астролог. Готов да ви обясни и да развенчае грешните митове и легенди, който се ширят из обществото относно астрологията.

Мит №1–ЗОДИЯТА.Всеки човек е зодиакалният си знак  и всичко относно неговата  личност е обяснено на 100% от зодията. 

Ако не вярваш,прочети в Каракачанския вестник „Трибуна”, виж  Минка как добре го е обяснила. Предполагам всеки от вас се е срещал с подобни „всезнаещи астролози” –съседка, леля, баба, майка,колежка – които надълго и широко са ви обяснявали що за странна птица сте, позовавайки се на Вашата ЗОДИЯ

Тези всезнайковци,когато се запознават с Вас, не Ви питат как се казвате, а се интересуват: „Ти коя зодия си?”. И го правят с многозначителен поглед като скенер, с който сякаш ще ви бръкнат в най-затънтените кътчета на душата... И когато им кажете: „Ама не е вярно,аз не съм такъв !”, те започват да Ви уверяват, че не сте прав. И чувате реплики от типа: „Я, не ми обяснявай! Много добре Ви знам Вас от ЗОДИЯ „ГЛИГАН”,Вие сте толкова опърничави... и брат ми, и жена му са тази зодия...” И започват да Ви анализират, като те си знаят . Вие съответно се чудите за Вас ли говори или сега описва проблемите, който има с брат си, с жена му или със съседката.

Знам, че такива всезнайковци не обичат да четат повече от трите реда в ежедневника или сайта, който посещават. Предпочитат да се ограничат с прогнозата за следващата седмица и вярват, че всички родени под този зодиакалният знак ги очаква една и съща съдба…

О ЧУДО, АЛИЛУЯ!! Да Ви информирам нещата не са толкова прости и нищо не се свежда до един зодиакален знак т.е. до Вашата ЗОДИЯ

Пример:  на моята рождена дата са родени още:  През 1964 г. – Киану Рийвс -американски киноактьор ; През 1966 г. – Салма Хайек – мексиканска киноактриса ; През 1988 г. – Хави Мартинес – испански футболисти още много знайни и незнайни личности . 

Когато чета рубриката на местния „гуру” и виждам какво ни очаква следващата седмица или като чуя друга звездна „астроложка” с любимата си реплика КАРМИЧНА РАЗПЛАТА, започвам много да се притеснявам за Салма Хайек (все пак е жена, а  другите са мъже). Надявам се да схващате колко абсурдно звучи всичко.

Както казва Тери Пратчет „живеем в новото Средновековие”. С течение на годините науката много напредна,удобствата в живота на човека се подобряват всеки ден. Това обаче има своите негативни страни. Хората не обичат да мислят.По-лесно им е да се доверяват на нечувани глупости или да опростяват фактите, тъй като мозъците им не могат да асимилират информацията.
 
 
Целта ми не е да оборвам споменатите по-горе „всезнайковци”... Там няма смисъл – Бог се е погрижил още с раждането да им изсипе всичките знания на всемира… коя съм аз да променям начина им на мислене!!! Моята идея е да обясня на разсъждаващите  хора какво всъщност е Астрологията и защо съществува от дълбока древност и ще съществува след нас. Та по същество...
 
Всъщност така наречената ЗОДИЯ е Вашият Слънчев знак или това е времето, в което Вие сте се родили, а слънцето е било в конкретен Астрологичен знак.
 
В астрологията Слънцето управлява сърцето. Подобно на физическото Слънце, което е разположено точно в центъра на Слънчевата система, сърцето на всеки един човек заема централно място в неговия организъм. Това е мястото, откъдето извират желанията на егото и неосъзнатият потенциал на човека. Всичко, което човек създава през живота си (добро и лошо), извира от този център. Логично той си има и тъмна страна, която се проявява чрез егоизъм, желанието за надмощие или завишеното самочувствие, граничещо с помпозност. Това е обратното проявление на светлината. Когато светлината е насочена само навътре (т.е. криво разбрана любов само към самия себе си), тогава тя се превръща в тъмнина. Казано на астрологичен език това е наранено слънце в астрологичната картата или зле проявена слънчева енергия.

Всеки ден Слънцето се придвижва приблизително един градус напред по знаците на зодиака. За тридесет дни то изминава около 30 градуса, което ще рече, че престоява във всеки знак на зодиака приблизително по един месец. За една година то прави една пълна обиколка през всички зодиакални знаци. Затова повечето хора могат лесно да определят неговото положение по деня на раждането. Почти всеки знае в кой астрологически знак попада Слънцето му, защото това разположение съвпада с неговата т.нар. зодия. Това са периодите :

Овен 21 март – 20 април
Телец 21 април – 21 май
Близнаци 22 май – 21 юни
Рак 22 юни – 23 юли
Лъв 24 юли – 23 август
Дева 24 август – 23 септември
Везни 24 септември – 23 октомври
Скорпион 24 октомври – 22 ноември
Стрелец 23 ноември – 21 декември
Козирог 22 декември – 20 януари
Водолей 21 януари – 19 февруари
Риби 20 февруари – 20 март

Да, някои, четейки описанието на конкретният знак, откриват 100% себе си. Други (като мен) не. Оттам се делим на двете крайности – тези, който се познават на 100% в описанието, и тези, който не се откриват.

Кой е прав? Тук няма прав или грешен... всеки е прав. Има причини, отбелязани в картата на всеки, които определят защо едни се познават, а други не . 

Така наречената астрологична карта се построява в часа на Вашето раждане и тя е строго индивидуална за всеки. Нещо като пръстов отпечатък. Няма две еднакви карти!  Дори при близнаците те не са еднакви.

Тук ще си позволя да вметна нещо, което навярно ще Ви изуми  – Ти си целият астрологичен зодиак . Да, ти проявяваш 12 зодиакални знака!Естествено, всеки е развит на различно ниво ( от тук идва и твоята индивидуалност) и ги проявяваш в различни сфери…

А КОЯ Е НАЙ-ХУБАВАТА ЗОДИЯ?

Ще разочаровам хората, който искат да се чувстват нещо повече от останалите. Няма „по-хубав” зодиакален знак. Важно е кой е успял да развие високото проявление на зодиакалния си знак и кой се е справил успешно в развиване на нисшето проявление на зодиакалният си знак. ИЗВОД : Няма добра и лоша зодия

Опровергаване на Мит №1– ЗОДИЯТА – Всеки човек е зодиакалният си знак и всичко относно неговата  личност е обяснено на 100% от зодията.

Не, нещата не са толкова прости, колкото им се иска на всезнайковците. И Вашият слънчев знак не ви описва на 100% сам по себе си. Както споменах, Вие сте съвкупност от 12 зодиакални знака. Като всеки знак се проявява на строго индивидуално ниво в различна сфера от Вашият живот. Което добре е показано във вашата лична астрологична карта .

Някъде бях чела, че астрологичната карта е договорът, който сме сключили преди да дойдем тук на земята .

Няма да Ви заблуждавам,че има човек на земята, който може да я разгадае на 100% и да ви предскаже бъдещето напълно. Но ще се изумите колко информация има събрана във Вашата карта. 

Така например, основните характеристики относно външния вид са обяснени в картата от АСЦЕНДЕНТА – това е Вашият изгряващ знак. От друга страна, Вашите скрити реакции,емоции се описват от Луната. Начинът, по който разсъждавате, се показва от Меркурий. Вашата сила на волята и характерът зависят от Марс. Как обичате, доколко сте дипломатични, показвате ли чувствата се обуславят от Венера и от Луната и т.н. 

Нещата са много и няма как да се обяснят накратко,но се надявам да съм повдигнала леко завесата и бъдещите ни срещи в „Бургаски рпеортер” да са интересни и полезни за Вас. 

Щастлива и слънчева седмица ви пожелавам
Лично Ваш астролог Николина Пейчева


Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...