ориентири 12 юли 2017 2017-07-12 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcEpaIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a8edef7513b26544b7a7e2370ebc7ac0fde3a24c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28333.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Експерти провериха на място трафика по ремонтираната ул. "Крайезерна"

След като вчера бе пуснато движението по реконструираната и разширена улица "Крайезерна", транзитният трафик през Бургас вече е значително намален.

Превозните средства се отклоняват вдясно още от първото кръгово при влизане в Бургас, което се намира до Университета "Проф. д-р Асен Златаров". Оттам потокът преминава по бул. "Проф. Яким Якимов", през пътен възел "Запад", а от него вляво се включва по "Крайезерна" и достига до пътния възел при надлез "Владимир Павлов" и бул. "Тодор Александров".

Днес – 12 юли, експерти от Община Бургас, представители на строителната фирма и проектантите на обекта направиха обход на ул. "Крайезерна", за да установят на място как се осъществява движението по отсечката.

Последният етап от Южния обход на града включва цялостна реконструкция на пътен възел "Владимир Павлов". Така ще бъде изцяло облекчен трафикът за Южното Черноморие.

"В момента сме стартирали процедура за изграждане на още една лента на надлеза. Желанието на Община Бургас е да осигури допълнителни 3.5 метра габарит на конструкцията на моста. Разширяването на надлеза ще позволи транзитния трафик от София в посока Южното Черноморие да не се смесва с трафика, който идва от "Трапезица" в посока "Тодор Александров", а да има самостоятелна транзитна лента за скоростно изнасяне в посока пътен възел Юг", коментира кметът Димитър Николов по БНР.

Той обяви, че следващият етап от облекчаването на трафика и извеждането му от Бургас ще бъде изграждането на Северния обход на града, който ще свърже движението с предстоящия четирилентов път Бургас- Слънчев бряг.

"След бензиностанция "Ром петрол" и недовършения жп прелез, който в момента съществува, с детелина се отклонява движението в посока Сарафово до тенис кортовете им и сервизите на "Ситроен". Оттам трафикът се влива в четирилентовия път в посока надлез "Каблешково", след това към Сарафово, Летище Бургас и Поморие", допълни още кметът Николов.

Община Бургас и Агенция "Пътна инфраструктура" ще финансират бъдещия Северен обход на града.

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...