различно 10 юли 2017 2017-07-10 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc2xCIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0344a68f75304de47b35fd3b326e0e4b27702520/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28311.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Слънце ще изгрее над разширението на пътя "Бургас-Слънчев бряг", ама облаците на обжалването ще го затулят

В прастари времена племето се събирало около огъня в пещерата, а току пред изрисуваната с бойни сцени стена заставала най-личната мома, наметната с нова меча кожа и обяснявала каква ще е прогнозата за времето.

Обяснявала и рисувала, а докато повечето членове на племето гледали ..така да се каже малоумно, някои по-отракани, задавали насочващи въпроси от типа на „Пица???“, а синоптичката отвръщала утвърдително …“Ъхъ“ и тогава цялото племе изпадало в състояния на колективен делириум, туй де…на масова радост.Според едни реклами нещата са се случвали точно тъй и от рекламите става ясно, че в ония времена хората са били податливи на обещания.

То и в наши дни е така. Застава пред племето един гологлав юнак с навити ръкави на ризата и казва „Значи догодина, ако всичко е наред с обжалването, ще изгрее слънце и над разширението на пътя „Бургас-Слънчев бряг“, ама само ако спрат да обжалват.  И пари има, и проекти и всичко има, ама обжалват…“ и цялото племе ръкопляска, а по стените се рисуват славни картини на всеобща стабилност. Остава и някой да раздаде парчета пица на хората.

Затова в този дух е нормално да ви кажа, че днес ще е топло, слънчево, ще духа слаб вятър, температурата на морската вода ще е около 25 градуса, максималните температури ще са около 29 градуса в Бургас и в региона, а цените на чадърите и шезлонгите ще са все така високи. Ами, какво се цупите. Поне по отношение на цените на чадъри и шезлонги отдавна сме на първите места в Европа. А ако се питате защо е скъпа „сянката“ на българските плажове, отговорът е …

Защото както в стари времена майсторите строители вграждали сянката на своето либе в моста или в къщата, които изграждали с ръцете си, така и днес и концесионерите вграждат сянката на някоя плеймейтка или светска изкусителка в пясъка под чадъра и затуй е много скъпо. Въййй, не думай. Значи под всеки чадър е заровена, вградена де, по една палавница? Шегувам се, де.

Ама то пък за човек, който е готов да плати 20 лв за чадър и шезлонг и да стои на сянка, вече е късно, защото той явно е слънчасал непоправимо.

Айде, нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...