здраве 05 юли 2017 2017-07-05 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBblJaIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--b8b28d0aa1ff66c39eaaea44a2d7a27174260da7/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28257.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бургаските лекари подкрепиха битата д-р Гагова

Медиците от УМБАЛ Бургас и Районната колегия на Българския лекарски съюз излязоха с официално становище в защита на нападнатата д-р Албена Гагова от столичната АГ болница „Шейново”.

Припомняме, че д-р Гагова беше зверски бита на работното си място от баща на новородено бебе. 

„Отправяме апел зверствата над хората в бели престилки да се наказват с цялата тежест на закона. Ако институциите не вземат нужните мерки,  сме изправени пред  опасността юмруците и ритниците да останат част от ежедневието на хиляди лекари и медицински сестри. А това не е добре нито за нас, нито за пациентите.”, се казва в позицията на бургаските лекари.

Според тях случаят с д-р Гагова се отличава с особена бруталност и доказва, че в повод за побой може да се превърне всичко.  

„Да помогнеш на бял свят да дойде нов живот, да се погрижиш за родилката перфектно, а накрая да бъдеш зверски пребит от бащата на бебето, е престъпление, което заслужава цялата строгост на закона. Пожелаваме на д-р Гагова, която е блестящ лекар, бързо възстановяване и настояваме както тя, така и всички ние да работим в нормална среда.”, посочват още медиците

80% от случаите в УМБАЛ Бургас  са спешни и често обект на физическа агресия стават лекарите и медицинските сестри от Спешно отделение, а на вербална -  ежедневно и колегите от останалите звена на болницата. 

„Искаме докато спасяваме живот, да не се притесняваме за собствената си безопасност.  Затова няма да подминем нито един случай на насилие над лекар с мълчание. На 7-ми юли ще се включим в мирния национален протест „Не на насилието над  лекари” и ще сложим лентички с призива на белите си престилки.”, завършват обръщението си лекарите.

Позицията е подписана от д-р Бойко Миразчийски – изпълнителен директор на УМБАЛ Бургас, и д-р Антон Григоров – председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз – гр. Бургас.

Коментари

здраве ...


спорт ...


региони ...