време за прогноза 24 юни 2017 2017-06-24 2020-06-01 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbFJCIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a88de23d92c455e9bb15c7259bc49a2adff8b9a3/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28143.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Хроника за SMS паркирането на хавлии по плажа, за Давай Гришо и за други чудесии

Еее, това стана масова психоза. Цялата нация потъна в мисли относно хранителните навици на конете. Ама, той вицепремиерът В.С друга работа си нямаше, че подхвърли репликата „Кон боб яде, ли?“ и като почна едно цвилене по медиите какво е искал да каже лирическия герой.

Иначе се знае от памтивека, че при добра дресура дори и най-опърничавият кон може да изплюска една паница боб яхния. При силен глад също.

Между другото вицепремиерът Му на Онзи, Дето Три Папи Галили Са Го се закани и да спре шума в Слънчев бряг.  Какво се бавят. Направо да въведат изискването всеки турист да се изразява с жестомимичен език.

Ааа, не. Без  да показвате среден пръст, моля.
…………..
 
Най-сетне целокупният български народ забрави тревожните си съмнения върху това дали първата дама е била със сутиен или без сутиен при гостуването си на тържеството по случай царския юбилей. Лицемери такива, воайори. Да не видят нещо хубаво.  Ама, нищо не казват за това ,че царската дъщеря тропаше на празненството с кубинки като някой подкован кон. Айде, стига вече с тия  конски елементи. 

А иначе се сетих за онази стара мъдрост за сутиена.  Неизвестен мъдрец казал, че сутиенът е най-големият социалдемократ на планетата, защото обединява ляво и дясно, притиска  големите и подкрепя малките. А без сутиен настъпва хаос…приятен между другото.
…………
 
Караш си „мерцедеса“ и болтовете на задната ти гума се саморазвиват. Без външна намеса. Ей, тъй самостоятелно го правят. 

Това не се е случвало никъде по света, но в България се случи.

Неслучайно ни определяха преди години като „нация техническа“

Убеден съм. Сигурен съм и вярвам, че една сутрин Илън Мъск ще се събуди и втрещен ще научи, че в далечната държава България неизвестен гаражен автомобилен монтьор е успял да монтира газова бутилка  на най-новия електромобил „Тесла“. 

Саморазвиващите се болтове на задната гума на автомобила са  нашият скромен принос в света на високите технологии и иновациите.
…………..
 
Премиерът и колегата му от Македония поднесоха цветя пред паметника на цар Самуил. Аз пък очаквах, че в стилистиката на този монумент двамата държавници ще му сменят ритуално диодните лампи на очите, с които статуята  нощно време святка страховито.

И се оказа, че не е далеч времето, когато с братята македонци ще празнуваме заедно някои празници.  

Празници може, ама само да не тръгнат да играят на тенис двамата премиери. Той нашият като почне да побеждава нон стоп и току виж македонецът се обиди нещо.
……………….
 
За УЕФА ЦСКА бил нов клуб, а за Българския футболен съюз ЦСКА бил правоприемник на Литекс, ама бил ЦСКА. Вие вдянахте ли нещо? Аз съм цесекар, откакто се помня, но умозаключението на президента на родната футболна централа ме изпълни с безнадеждност. Че той дори и Димитър Пенев  не може да накъдри такъв сложен изказ.
………………..
 
По телевизията упорито въртят кадри с някаква баба Богомила, която била спечелила 10 000 лв от тотото. Надяват се видеоклипа да стане „вайъръл“, демек това е вирусен маркетинг  и когато го видят, хората масово да се втурнат да пускат фишове.

Мда….можеш ли да сравниш неподправената и чиста радост на леля Гошка при спечелването на 60 млн евро в Испания с безумния и въртоглав поглед на баба Богомила, която надиплила 10 000 лв. Несравними величини са. Нали си представяте, ако някой ало измамник звънне на леля Гошка и тя му хвърли през терасата няколко чувала с 60 млн евро, ами че тя направо ще го размаже на тротоара. 

Само за пари говорите, ей. Полицаите и те искали увеличение на заплатите. Звънят на финансовия министър, ама той хич даже не им вдига и съответно нищо не им хвърля през терасите на министерството.
…………
 
От Гергьовден до днес съм отслабнал с шест килограма. Браво…ББ нареди да се премахне административната тежест и ето, на. Стана ми по-леко.

Само че пък хладилникът ми е по-празен от други години. За това обаче премиерът нищо не е нареждал и нямам обяснение как се стигна дотук.
……………….
 
Левицата си поиска „чинията“ под връх Бузлуджа. Щeли да си я стопанисват. Може да правят вътре възстановки на всички си пленуми, а? Дъ бест от Априлския пленум би било интересно като подборка. 

Искай и ще ти се даде, е казано в Светото писание, но в нашенски вариант левицата си поиска чинията, ама не им я дадоха.
………………
 
Едни и същи храни в Германия и в България били с различно качество. Ами те и „мерцедесите“ в двете държави са различни. На нашенските се оказа, че им се саморазвиват болтовете. Прокуратурата тъй казва. „Мерцедес“ казват друго, но думата на прокурора на две не се цепи.

Между другото, докато дъщеря ми караше ролери и се разви едното колелце в движение. Самосезирах се и завих болта. А трябваше да поискам проверка и експертиза.
………….
 
Българите сме били на първо място в Централна и Източна Европа по правене на селфита. В резултат на реформите на правителството сме оглавили поредната престижна класация. Браво, да живее.

Като стана въпрос за снимки, още се стряскам като се сетя  какъв образ невъзможен съм на шофьорската си книжка. Страхотия ви казвам. Идиот, ама не по Достоевски. Просто на идиот мязам..
……………..
 
Ликуй народе. Пастърма говежда е вече поставен под защита в европейския регистър на храните. Нали разбирате, че оттук насетне ако някой исландец иска да произведе „пастърма говежда“ край Рейкявик, няма да стане, защото това име свято е позволено само в Отечеството любезно.  Дори очаквам в скоро време пастърмата да стане официален спонсор на един роден футболен отбор , мило наричан от запалянковците в цялата страна „говеда, говеда“.
……….
 
Частник си загради поляната между общинския път и плажа край местността Силистар. И почитателите на красивия залив се изправиха пред две възможности. Да трамбоват пеш през калта, докато стигнат до плажа или да теглят една майна на родния туризъм и да отидат на море до Гърция или Турция. Пък кметът на Царево изохка, че вече десета година той и хората от общината чакат някой най-сетне да им приеме проекта за общ устройствен план. Дотогава няма да има космос, а хаос…както биха казали древните гърци.

Ама, айде да не ходим чак в древна Елада, ами да хвърлим едни поглед към Рим. Представете си само. По времето на управлението на император Септимий Север през II век от н.е в кадастъра на имперската столица Рим били вписани 46602 сгради от типа insulae /нещо като днешните ЕПК и панелни блокове/ и 1797 от типа domus /иначе казано къщи с бая разгърната площ/ . Вписани, бе!!! Официално вписани? И на всичкото отгоре в Рим имало около 40 парка, в които било забранено да се строи!!! 

Мда…затуй нашето Отечество любезно нивга няма да стане като Рим.
….
 
Народните трибуни решиха плащанията в брой да не надхвърлят 1000 лв. Всичко над тези пари да ставало по банков път. Еййй, значи е близо денят, когато на сватбите ще се подаряват акции, държавни ценни книжа, чекове и биткойни. 
…………………
 
Тъжно ми е. ДавайГришо и Никол били разделени, тръбят разни жълти издания. Дори добавят, че Никол една сутрин се събудила в пет часа сутринта и се самоснимала без грим в леглото. Никол…пусни водата и се лягай. То аслъ,  с тия твои ранни ставания и снимки на Давай Гришо ще му писне и наистина ще те зареже.

Благодаря ти, Боже. Моята жена обича да си поспива до късно и мрази утринните фотосесии. /Да те си извиня Боже, че споменавам напразно името ти, ама съм виждал Боже из социалните мрежи някои неразумни юроди да изписват думата фотосесии като фотосесиЙ/
…..
 
И последно. Понеже хазната вечно няма пари, да вземат да накарат всички летовници, които разпъват хавлии, да правят това само срещу пускане на SMS. Ми тъй де. Тя моята хавлия е с размер 200 на 160 см и заема място колкото едни временен преместваем обект.

Автор: Фрагментий

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...