региони 13 юни 2017 2017-06-13 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ3BCIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--287d25cc8aba2fdc5ddc885928219fa13507feaa/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28022.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Спортни игри и много забавления чакат децата на Камено

За осма поредна година Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Камено организира общински летен хепънинг.

Инициативата носи името „Наше Лято 2017 година“ и е част от едноименната превантивна програма. Тази годината мотото на кампанията е „НеЗависим”. Тя ще се проведе на 16 юни от 10:00 ч. в парка пред сградата на Общината. По традиция в събитието ще се включат учители, родители и деца, които ще участват в занимания по изкуство, спорт, танци, музика и забавления срещу зависимостите.                  

Проявата има за цел да привлече вниманието на децата в начална и прогимназиална училищна възраст и на техните родители към характерните за ваканционния период рискове, да им предостави модели за безопасно поведение в различни ситуации и да даде идеи за интересни преживявания в свободното време. За родителите и децата това е прекрасна възможност да постигнат радостта от общуването в една различна обстановка. Родителите ща се ангажират и с личния си пример и участие, ще демонстрират своята съпричастност и разбиране за проблемите на своите деца и заедно ще търсят решение. 

Участие в хепънинга ще вземат седем отбора от различни населени места в общината, всеки съставен от 4/ четири/ деца и 1 /един/ родител. Ще се състезават в седем отборни игри, различни по своето същество: „ Децата на Община Камено питат“, „Здравословно хранене“, „Мотивирай ме!“, „ Тази песен…“, „ Надиграй ме!“, „ Огнеборци доброволци“ и „ Да намерим изход“, като всеки от участниците трябва да се включи и състезава за отбора. Имената на отборите ще бъдат дадени от Комисията. 

„Ще ги провокираме с имена на герои от български детски игрални филми и литература, в които децата ще припознаят себе си, ще се поучат от тях. Това са герои от класиките „Патиланско царство”, „Таралежи без бодли”, „Рицари без броня”, „Дяволчето Фют”, „Ние, врабчетата”, „Ян Бибиян”, „Тошко Африкански”. Носталгия по истинското, безгрижно детство, когато отношенията бяха простички и ясни,” обясниха от Комисията.        

За класирането в игрите ще се изготвя оценъчна карта с критерии. На всяка станция отборите ще имат 10 минути за изпълнение на поставените задачи. Те трябва да си припомнят основните правила за безопасна ваканция, трябва да са готови и по темата как зависимостите разрушават човека- тютюнопушене, наркотици, алкохол, хазарт, телефони, компютърни игри и нездравословна храна и да оставят своите послания към всички.

Аниматори ще внесат допълнително настроение за весело посрещане на лятната ваканция. По традиция с нови игри, ще се включат и служители от Втора районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ –  гр. Бургас. 

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...