култура 13 юни 2017 2017-06-13 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaXBaIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a46ec02b429934cf7f8c25be61a83a9ee53d58b2/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28019.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Арт работилници за малки и големи отварят врати в Бургас

Различни арт работилници ще привлекат малки и големи сръчковци в Бургас.

Инициативата е част от фестивала „Включи града”, който се провежда за поредно лято край морето. Тазгодишното издание на празника на съвременното изкуство ще се проведе от 16 до 18 юни.

Арт ателие "Играй край брега" ще бъде подчинено на темата за морето и безгрижните летни игри. То ще ни предложи изработване на кораб, лодка, кукли от конопени въжета и други сувенири.

Арт ателие "Съвременното изкуство в картинки" ще приложи различните течения в изобразителното изкуство - сюрреализъм, поп арт, стрийт арт, илюстрация, поантилизъм и кубизъм, в направата на 6 вида карти за игра.

Работилница "Robo Kids" предлага възможност за направата на роботи и лего елементи. Участниците ще бъдат разделени в три отбора по двама души, които ще сглобят "хокей роботи". След завършване и тестване на лего машината, ще се разиграе кратък мач между тях. Тази работилница съчетава забавление чрез познатите форми на игра /лего/, с научаването на някои основни принципи в програмирането и роботиката. Тъй като няма възможност за широко участие в работилница "Robo Kids", трябва да се запишете предварително на електронната поща: mkc_bs@abv.bg. 

Стената на приказките в Морската градина отново ще е мястото, където децата ще могат да влизат в различни роли. За да стане по-истинска тази игра, те ще имат възможността да се включат в направата на домино и шапки от хартия. След това всички ще се включат във фото сесия в близкия "Фото павилион". 

"Арт работилница за приказки" е другото любопитно място, където детската фантазия и въображение ще се развихрят при създаването на "Приказки на детските мечти" - приказки с любими герои и с измислени - такива, на които искаме да приличаме.

Огромно пано за оцветяване ще бъде монтирано при Стената на приказките. То ще е с размери 3х2 метра и ще чака всеки, който обича да се изразява чрез цветовете.

На същото място Авиомузеят ще даде възможност на всички да се върнат към забравените игри от миналото. Присъстващите ще се забавляват, като майстоерят хартиени ракетки и самолети.

 

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...