различно 12 юни 2017 2017-06-12 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdTFBIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--2c9adf78d1c8b95a07c94daf48f45172671154be/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28008.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Изтече стенограмата от заседанието на консултативния синоптичен съвет

Синоптичен глава: Благодаря ви, уважаеми колеги, че сте тук. Време е да решим, каква прогноза за времето ще пратим към широките народни маси, защото те се ослушват като глуха свиня в тръстика и не знаят какво да облекат,милите.

Синоптик от ордена на магнолиите : Аз предлагам да изиграем един тенис турнир. Може и плажен тенис да бъде. Ще ви победя всички и глашатаите на Шиши ще кажат на хората, че е горещо и влажно, подходящо за спорт и занимания на открито. За плаж също става. Подходящо е за концесиониране на плажовете, също. Ако проверите архивите, ще видите, че на този ден по време на синоптика Орешарий денят е бил скапан. А при нас е чудесен.

Червенолява синоптичка: Вашите тенис турнири са абсурдни. Никой не смее да ви пусне топка по диагонала, а бекхендът ви е комичен. Да не говорим, че играта ви на мрежа никаква я няма. То и обществените ви поръчки са същите като тенис мачовете ви. Винаги са с ясен победител. А как смеете да обяснявате, че денят и хубав, когато всичко в държавата се разкапва като синоптичната станция под връх Бузлуджа.

Синоптик от ордена на магнолиите: Абе, страшни сте вие червените синоптици, бе. От сутрин до вечер лъжете. То, човек ако ви слуша вас, през зимата ще излезе по шорти и ще си счупи зъбите от тракане заради студа. А ние за разлика от вас държим на прогнозите си.               
Каквото сме казали, това е ставало. Казахме, че спрем контрабандата и я спряхме. Поговорихме си, пихме кафе и се разделихме по живо по здраво. Между другото не е зле, г-н синоптичен глава, да кажем, че ще духа западен вятър, но ние като добри ветропоказатели ще се обръщаме сегиз тогиз на югоизток и на изток. Винаги сме знаели откъде духа вятърът.

Синоптик от ордена на евроатлантите: Правилният вятър е само един. В нашите платна вятърът духа само от Европа и от Атлантически океан, затова е евроатлантически вятър. И така силно ни духа, че все на югоизток се движим.

Синоптик оградник: Вас псевдо евроатлантите вятър ви вее на бял кон. Откакто построих великата ограда, през нея и вятър не може да мине…

Червенолява синоптичка: Знаем я вашата ограда. Тя е като магистралите на тенисиста. Цялата е на дупки.

Синоптик оградник: Ще ви съдя до дупка аз вас. Няма да ми хвърляте петно по  великата ограда

Синоптик от ордена на евроатлантите: Петната няма как да се хвърлят, механизмът на опетняване е съвсем друг, но ние с цялата си заедност сме против него. 

Синоптик от ордена на магнолиите: Губим си времето, искате да се обединим заедно около една прогноза за времето, а говорите глупости. Хората вън искат да видят синоптичка по къса поличка, а мен ме чака тенис турнир да го печеля и мач по футбол да играя.

Глас от гардероба: Времето е наше. Хората иска реформи

Синоптик от ордена на магнолиите: Да, бе, да. Изтече ви времето на вас. И да се разкарате от синоптичната си станция. То и без това за един гардероб хора останахте.

Синоптик от ордена на евроатлантите: Важно е да се знае, откъде ще духа вятърът, а той е евроатлантически и като ни надуе платната, право на югоизток отиваме.

Синоптичен глава: Значи в прогнозата да се отдели време и място за въздухоплаването.

Синоптик от ордена на магнолиите: Как пък да не. Вие какво искате, всички да гонят Михаля ли? Можете да въздухоплавате и по магистралите

Червенолява синоптичка:  Ние Михаил сами си го изгонихме, без да ни казвате вие.

Вратата се отваря и вътре влиза запъхтян глашатай. 

Един от тях  казва:

Шефът каза да ви кажем  нищо да не ви страхува. Прогнозата за времето отдавна е готова и изпратена на хората. Ще бъде слънчево и над всяка обществена поръчка ще има чадър. Всичко в прогнозата е наред, всичко е хубаво и стабилно.

Синоптик от ордена на магнолиите: Отивам тогава да печеля турнир по тенис, после да спечеля един мач с мой победен гол от дузпа и накрая да разцъкаме белотче. А чадърът по колко лева ще е? 

Всички синоптици излизат навън.

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...