култура 06 юни 2017 2017-06-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaFpaIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--f8a45300b6211f47c49eaffcf61185ed4fa9ddd2/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27941.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Зрелостните изпити в Музикалното идват с поредица от спектакли

Започна провеждането на държавните зрелостни изпити за придобиване на професионална квалификация в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” – Бургас.

За поредна  година те ще преминат под формата на открити концерти и представления и ще бъдат достъпни за бургаската публика.

Днес– 6 юни, от 17:00 ч. сцената ще е за тези, които са избрали „Духови и ударниинструменти”.

Утре в 17:00 ч.  ще започне изпитът за талантите от специалности „Класическо пеене” и „Поп и джаз пеене”.

На 8 юни от 18:00 ч. на сцената ще излязат завършващите от специалност  „Актьорско майсторство”.  Освен подготвените материали на бъдещите актьори ще бъдат поставяни и различни импровизационни задачи.

За първи път тази година в комисиите по оценяване са включени представители на културните институции в Бургас.

Държавните изпити по практика на професията се провеждат в Концертната зала на Музикалното училище.

Държавните изпити по теория и практика  на професията  се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професии.

Придобиването на професионална квалификация в Музикалното училище  е изцяло съобразена със съвременните тенденции в развитието на световното изкуство и  гарантира конкурентна способност на своите възпитаници в международен мащаб.

Възпитаниците на училището по изкуства в Бургас вече имат зад гърба си голям брой участия в концерти,  спектакли и различни културни форуми. Те са носители  на голям брой награди от национални и международни конкурси и успешно участват в международни проекти. Много  от тях са стипендиантите на Министерството на културата, на Национален фонд "Култура", както и на наши и международни неправителствени организации.

 Държавният зрелостен изпит за придобиване на професионална квалификация  се състои от 2 части – теория и практика. В теоретичната  част децата ще защитават дипломните си работи, като разработените теми са свързани със специалността, която изучават. В практическата част, инструменталисти, певци балетисти и артисти ще представят самостоятелна програма в която ще демонстрират нивото си на професионализъм и познания, характерни за специалността, която завършват.  Изпитите ще продължат през цялата седмица, като първи на сцената излизат учениците от специалност „Пиано” и „Акордеон”, следвани от децата от специалност „Струнни инструменти”. 

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...