региони 01 юни 2017 2017-06-01 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcDFBIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--42970c9a037124ebbe3cbb5a811ea0dfd87b2521/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27900.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Община Несебър с нов облик преди сезона

В началото на новия туристически сезон някои от най-посещаваните места в община Несебър са с изцяло променнена визия. 

През последните две седмици кметът Николай Димитров инспектира строителството в Обзор, Слънчев бряг, Свети Влас, Равда и Несебър. Градоначалникът беше придружен от Динко Войнов, началник-отдел „Инвеститорски контрол“, и от Димитър Панев, зам.-директор на Общинско предприятие „БКС и озеленяване“.

Първият оглед на кмета Николай Димитров беше в Свети Влас. Там беше извършена подмяната на водопровода на ул. „Кирил и Методий“, преасфалтиране на ул. „Стара планина“, освежаване на уличните стълбовете, поддържане на зелените площи и засаждане на различни видове летни цветя. Пейките в центъра на града вече са пребоядисани, а съвсем скоро ще бъдат поставени нови кошчета за смет. В момента тече ремонт на шадравана, като пускането му в експлоатация ще бъде факт до броени дни. 

Освен това в разговор с местни жители, градоначалникът сподели, че през следващата година Община Несебър планира да преасфалтира и още една от най-старите улици в града - ул. „Кирил и Методий“. 

Проверката премина и по главния път между Слънчев бряг и Свети Влас. Там вече са освежени всички стълбове на уличното осветление. В Слънчев бряг –Запад кметът провери провери качеството на асфалтираните четири улици. В комплекса беше извършен също цялостен ремонт на поливната система, както и на изцяло обновените зелени площи около общежитията. 

Кметът на Несебър инспектира подновяването на хоризонталната маркировка и полагането на тротоарните настилки,  както и поддържката на зелените площи.

Проверка беше направена и на дейностите в Стария Несебър. Всички зелени площи там са с изцяло нова трева и нови насаждения, а поливните системи са подновени. Южната алея на полуострова вече е с нови павета. Районът около църквата „Йоан Алитургетос“ е облагороден с пъстри кътове и цветя. 

Инспекцията включи и крайбрежната алея  на полуострова, по която има обособени зелени площи. Нови съоръжения, настилка и ограда са монтирани на две детски площадки – близо до храма „Христос Пантократор“ и до читалище „Яна Лъскова“. Пейките около църквата „Христос Пантократор“ са подменени. 

Новост на полуострова е и изцяло подменена настилката на сцената на амфитеатъра. Съвсем скоро по улиците на древния град ще бъдат поставени нови съдове за смет с логото на общината и с 50% по-голяма вместимост.

Кметът на Несебър Николай Димитров провери и дейностите по изграждане на културния център, където прилежащото пространство вече е изградено, а една от улиците около него е с нов асфалт. Преди дни беше довършено освежаването на пътната маркировка в града, при която вече е указано къде има най-близък общински паркинг и колко е разстоянието до него.

Подобрения на територията на общината има и по отношение на транспортната схема на масовия обществен транспорт. Изграждат се нови спирки в джобове и нови заслони (напр. на Здравната къща – Несебър). Актуализира се транспортната схема на с. Радва, която ще бъде готова в началото на юни. Създават се нови стоянки за таксиметрови автомобили и се подобряват условията на съществуващите. Поставят се нови, специални табла с разписанията на автобусните линии от масовия обществен транспорт.

Сметосъбирането и тази година в Стария Несебър ще се извършва на три смени, предстои да бъде въведена и нощна смяна за сметосъбирането в новия град. За първа година е въведена втора смяна в Свети Влас. В момента се извършват дейности по поставяне на втора преса на ПСО „Несебър“, като пускането й в експлоатация ще подобри качеството на сметосъбирането.

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...