региони 30 май 2017 2017-05-30 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdmc0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c7a75b0f4eca9f91dfb236c00cd322dd2bb9d25a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27866.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Южният плаж в Несебър готов да посрещне първите туристи

Официалното откриване на летния туристически сезон на Южния плаж в Несебър ще се състои този четвъртък - 1 юни.

Ивицата е изцяло преобразена и готова да посрещне първите туристи.  

"Осигурили сме максимално обезопасяване с оглед опазване живота и здравето на посетителите", казаха от стопанисващата фирма "Ауто Фактор" ЕООД. 

Плажът е обезпечен с медицинско обслужване и необходимата апаратура за оказване на първа помощ. От началото на юни ще заработи реанимационен пункт, оборудван с реаномобил според последните изисквания на наредбата. 

За безопасността на плажуващите ще се следи от тринадесет спасителни поста с по двама спасители. Заедно с тях ще работи и един старши спасител. Осигурена е и бърза спасителна лодка. 

Освен това са поставени чисто нови душове, необходимият брой съблекални и тоалетни. Изградена е изцяло нова инфраструктура, а по пясъка вече има чадъри и шезлонги, които ще струват по 8 лв. За трудноподвижните туристи и за майки с детски колички са изградени специални подстъпи към ивицата и морето.

Съгласно договора за наем, всички екипи на плажа ще работят до 30 септември, без прекъсване  всеки ден от 8.00 - 18.00 часа. В рамките на 4 месеца на Южния плаж в Несебър ще се осигуряват дейностите по водното спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравното и медицинско обслужване. 

За любителите на адреналина са осигурени интересни и вълнуващи атракции. Те също стартират с официалното откриване на сезона. На плажа ще има две нови водни бази със сърф училища. Школите са ултрамодерни и първи по рода си по нашето Черноморие. Воден парашут, рингове, банани и още много развлечения очакват летовниците. 

"Заварих ивицата с купчини боклуци, ръждясали чадъри. Всичко е почистено перфектно, чадърите са заменени с нови. Нова машина ще чисти и пресява всеки ден пясъка. Повишени са мерките, гарантиращи спокойствие на ивицата", заяви стопанинът Кирил Спасов.

От това лято е забранено разхождането на домашни любимци на ивицата. За целта на пясъка са монтирани предупредителни табели.

Нови заведения ще работят по плажа от този сезон. Тяхната визия е съобразена с така, че да подчертават уникалния див пейзаж на ивицата.

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...