икономика 25 май 2017 2017-05-25 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdTVZIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5e09d3ae9daa4572b54e9ebd72b61eda58d1d5bd/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27823.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бизнес форум представя начините за европейско финансиране

Експерти от различни обществени сфери и държавни институции представят пред местния бизнес в Бургас полезна информация, свързана с европроекти и различни форми на финансиране, тенденции на международните пазари, новости в изисквнаията на НАП, човешките ресурси и иновациите и др.

Срещата е част от широкия Национален бизнес форум на тема "Силни региони за силна икономика", който се провежда в 20 големи общини в цялата страна. Негови организатори са Списание "Бизнес Клуб".

Бизнес форумът бе открит от  заместник-кмета по финанси и бюджет на Община Бургас Красимир Стойчев. Той запозна гостите с условията за инвестиции и възможностите, които предоставят индустриалните зони в града - Индустриален и логичстичен парк, високотехнологичен парк Българово и най-новата индустриална зона в Равнец, която ще бъде разположена на повече от 3000 дка.

"Подписахме меморандум за сътрудничество с клъстер "Тракия икономическа зона" за съвместна дейност при привличане на инвеститори и развитие на икономически проекти на територията на община Бургас. Отделно от това, работим и за развитие на ИТ и аутсорсинг индустрията в града. От 27 май в Бургас започва работа новия обучителен център по програмиране и софтуерно инженерство на "СофтУни", сподели пред присъстващите зам.-кметът Стойчев.

Целта на провеждането на мащабния национален бизнес форум е да засили взаимодействието между държавните и общинските служители от една страна и представителите на бизнеса от друга, както и да засегне основни тези за развитието на местния бизнес.

Партньори на форума са водещи бизнес организации като Изпълнителната агенция на малките и средните предприятия, Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес - ОБЕДИНЕНИ БИЗНЕС КЛУБОВЕ, Асоциация на индустриалния капитал в България, Институт за пазарна икономика, Българска академия на науките, Национално сдружение на малките и средни предприятия, Българска търговско-промишлена палата, Българска стопанска камара и др.

 

 

Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...