ориентири 22 май 2017 2017-05-22 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdUZZIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6d8834210d14f36d63086dd89a136d5733326f22/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27784.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Екипи на Комисията за защита на потребителите ще обикалят цяло лято по курортите

Комисията за защита на потребителите ще изпрати свои екипи, които да следят за нередности през целия туристически сезон.

Това заяви директорът на КЗП в Бургас Николай Стойков. Той взе участие в работна среща между всички отговорни институции, които ще следят за безопасността и спокойствието на почиващите в летните курорти. В кръглата маса се включиха още представители на ТД на НАП-Бургас, кметове на черноморски общини, както и служители на МВР.

„Чакаме командировани екипи от вътрешността на страната. Отсега не мога да ви кажа каква ще бъде бройката. Зависи от финансовите възможности на иституцията, тъй като всяка една командировка изисква средства. Но такива екипи ще идват, ще остават по една-две седмици и след това на тяхно место ще бъдат изпращани други. През цялото лято ще има наше присъствие по Черноморието.”, обясни Стойков.

По думите му все още не е ясно дали представляваната от него комисия ще има открити приемни, както беше миналата година, или ще се изградят изнесени офиси с телефон, по които всеки ще може да подаде сигнал за нередност.

Николай Стойков уточни, че най-честите нарушения, които КЗП констатира по време на проверките, са липса на цени в менютата, неуточняване на грамажите на порциите, липса на удостоверения за категоризацията на заведенията и хотелите и неводене на т.нар. регистър за настанените туристи. 

„Най-често хората се оплакват от занижена хигиена и лоша храна. Това обаче са неща, които не са в компетенциите на КЗП. В тези случаи ги пренасочваме към колегите от РЗИ и Българската агенция по безопасност на храните. Има много оплаквания, свързани с шума. Случвало се е да се подават жалби и за дублажи на стаи в хотели.”, допълни Стойков.

Той посъветва всички туристи да резервират почивки само чрез регистрирани туроператори и да отсядат в хотели, които са категоризирани, защото това дава донякъде гаранция за качествена и безопасна услуга. 

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...