различно 06 май 2017 2017-05-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbG8vIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--64e8fa92f90ae7b5a132ad6d6881a3cd1d837a8e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27629.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Армия и стадо, офицери и овчари, гологлави протести, палачи и убийци с общ паметник, змейове и прочие чудесии

Много е странно  усещането човек да види как на 1 май рамо до рамо крачеха едни от най-богатите мъже и жени в страната и скандираха лозунги срещу бедността на хората. Това е истинска българска иновация, защото няма писмени сведения в древността оня богаташ Крез да е манифестирал на 1 май в подкрепа на жалките плебеи.

Още по-странно беше решението на едни другари да нарисуват в Бургас лика на другаря Георги Димитров върху паметника с имената на жертвите на комунизма. Май хич не са и помислили, че по този начин те признават, че Димитров е всъщност палачът на тези жертви. Еххх, при някои индивиди мозъкът е само пълнеж в черепните кутии. Ако не друго, то бургаските другари и другарски се прочуха по цял свят със своята иновация. В скоро време се очаква да сложат същия лик и край стария концлагер в Белене. Да се знае кой е нареждал да убиват там затворниците.  Остава да се намери някой също толкоз тъп, че да отиде и да сложи край лобното място на партизаните край Топчийско ликовете на техните убийци.
Иначе казано получи се някакъв модел на български паметник, пред който който хората мигат невярващо с очи, друг път не видели заедно да стоят палачи и умрели
                                                                                                                                           -2-

Какъв скандал!!! Каква махленска кавга. За косите се хванаха пиарите на ГЕРБ и БСП и ябълката, а раздора беше ...чантата на Лилето Павлова. Струвала 3000 евро и била оригинална, на „Шанел“.  Аз пък смятам, че щеше да е по-скандално, ако лилината чанта струваше 30 лв. и беше марка гаражна „Шушумига“. Не може такава арна мома да не ходи нагиздена.

Е, сега не си мислете, че заради чантите  и я турнаха за министър по европейското председателство на България през 2018 год. Момичето е способно и се е доказало. Ако трябва и сградата на Европарламента ще санира в името на стабилността. Заради пустата стабилност и г-жа Цецка Цачева правосъден министър стана. На това му се вика взаимозаменяемост. Днес си председател на парламента, утре си аха аха почти дъжавен глава, хпробваш се за депутат и накрая ставаш министър, ако партията поиска това от тебе. Кадърните хора винаги си намират работа, доказано е. Иначе казано, ученото си е учено. А моят син, вагабонтинът му ниеден, още „Винету“ не е прочел. То, пък аз като съм го чел тоз роман, че прокопсах. Явно е трябвало между редовете да чета, а аз тъй отгоре отгоре.

                                                                                                                                          -3-

Имаме си човек, който отговаря за демографската и икономическата политика у нас. За мен олицетворението на икономиката и демографията в България е стара баба, която продава марули на улицата. Баба ли казах???
лицето на икономиката и на демографията е ...стара баба, продаваща марули


Сещам се за един политик, който наби една баба на границата и се издигна до върховете. 

                                                                                                                                          -4-

Чу се, че принц Уйлям и съпругата му принцеса Катрин  искали 1.6 млн.  долара от някакво френско списание, което се осмелило да публикува лейди Катрин в състояние на полу дибидюс, демек топлес, туй де...без горнище на банския. Наистина не е учтиво така да се снимат височайшите персони. А колко по-възпитано щеше да бъде, ако репортерът или папаракът се беше доближил до принцесата и беше и казал целомъдрено като един съвременен Тартюф 

Покрийте си гърдите там навред,

Неща от тоя род са страшни, извинете,

Те палят ни духа и раждат греховете

Ама, доколкото си спомням, Тартюф в края на историята беше разобличен като дърт мераклия, измамник и лъжец. 

И все пак за някакъв си топлес кадър да те обръснат с 1.6 млн. долара. А за моя гола снимка като бебе и шест стотинки никой няма да даде. 

                                                                                                                                           -5-

Новото правителство се закле, а разни лошави хора започнаха да говорят, че  кабинетът Борисов 3.0 щял да се спихне и после да се срути рано рано. 

Дори другарката Корнелия заклейми управниците, че били подменили предизборните си програми.  Те пък и се изхилиха презрително. 

А пред парламента се появи самият Слави Трифонов и заби знамето, всъщност не заби знаме, ами заби един стол на жълтите павета, пък седна връз него, за да обяви своя протест и да изяви желание да си потърси гражданските права. И какво постигна с това? Ами, нищо.

Тя и г-жа Цецка Цачева заяви, че като министър на правосъдието няма да прави нищо повече от това да продължи съдебната реформа. Значи наистина е нищо.

                                                                                                                                           -6-

Слави Трифонов пак поби стола пред Народното събрание и през зъби каза ,че май ще влезе в храма на българската демокрация. Можел да го направи като избран от хората, силом или ако депутатите го поканели вътре. Аз бих заложил някой лев на това, че накрая ще бъде избран. Все пак проектът „Марешки“ има някакъв срок на годност и трябва да бъде заменен с нещо ново. Също както проектите „Бареков“ и „Яне Янев“.  Те си минават и си заминават и все нов се появява. Проблемът се съдържа в това, че обикновено онзи, който мислим, че е Месия, накрая се оказва мисирок.

                                                                                                                                             -7-

Родните депутати поставиха рекорд за най-кратък работен ден. Трудовата им заетост продължи 38 минути и след това народните представители излязоха в кратка ваканция. Дай Боже всекиму.

                                                                                                                                             -8-

Замислих се нещо. Гергьовден е едновременно ден на армията, ден на овчарите и ден на свети Георги, който убил змея. Това празнуваме ние на 6 май всяка година.

Лошото е обаче това, че днес някои хора искат да превърнат българската армия в стадо и дано не попадне в ръцете на прости овчари, които са готови да продадат армейската чест на чужд змей. А светецът?  Той горкият стои в приемната на един владика със златен часовник, модел „Ролекс“ и чака да бъде приет.

автор: Фрагментий

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...