здраве 03 май 2017 2017-05-03 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBakEvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a12b953bdb4a87848f15bf93fc99f3cac31eccb9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27602.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Светило в детската хирургия избра УМБАЛ-Бургас

Екипът на бургаската болница се увеличи с още един детски хирург.

Д-р Евгени Бенчев има опит във Великобритания и САЩ, но сега избира да продължи професионалния си път в УМБАЛ-Бургас. 

"Детската хирургия е рядка специалност, изискваща сериозни познания и голям практически опит. Децата не са малки възрастни – в детската хирургия се изискват специфични познания за разпознаване на състояния, които могат да се окажат фатални“, казва д-р Бенчев. И съветва родителите винаги да търсят лекар, когато децата се оплакват от коремни болки.  

От няколко седмици специалистът работи като щатен хирург във Второ хирургично отделение на УМБАЛ-Бургас. В Медицинския център на болницата – „Св. Николай Чудотворец“, преглежда по здравна каса с предварително записване на телефоните на центъра. 

Д-р Бенчев е завършил медицина във Варна и специализация по детска хирургия в Медицинска академия – София. Работил е като хирург в Зимбабве, в Луганвил – Република Вануату, както и в други болници в чужбина.  През 2001 г. заминава като асоцииран хирург в департамента по хирургия в Медицинския център на университета в Мичиган. Негов ръководител е проф. Арнолд Г. Коран – светило в областта на детската хирургия. 

През последните седем години е специалист по детска хирургия и член на Кралското хирургическо дружество на Великобритания. Както е известно, медицинските специалисти във Великобритания са едни от най-добре платените в света. Но д-р Бенчев избира Бургас. 

„Винаги съм искал да живея и работя в Бургас. Да, парите във Великобритания са много, но тук радостта от живота е много по-голяма“, казва той. След като дъщеря му завършва висшето си образование в Англия и вече гради кариера като изкуствовед в един от най-големите музеи в Лондон, д-р Бенчев решава, че е време да сбъдне мечтата си.

„Впечатленията ми от бургазлии са прекрасни – както от колегите ми в болницата, така и от хората, които срещам ежедневно. Много бих искал да дам на родителите и на децата тук моя опит и знания – приемам го като своя мисия“, казва хирургът. 

Сферата, в която родителите биха могли да се консултират с него, са слабинните хернии, пъпните хернии, които често се появяват при новородени и малки деца. Д-р Бенчев има опит в цялата сфера на общата детска хирургия, включваща деца от 0 до 18 години, както и в овладяването на специфични състояния при момчетата – хидроцеле и крипторхизъм.

Коментари

здраве ...


спорт ...


региони ...