спорт 26 апр. 2017 2017-04-26 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdmcrIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--70451ec73712b92eff925d3c3040de16d2163862/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27541.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Костантин Луков за поредния опит за спасяване на стадион "Черноморец"

Председателят на общинския съвет в Бургас Костантин Луков внесе предложение, с чието приемане колегите му съветници дадоха съгласието си да бъде свикано Общо събрание на фалиралия футболен клуб ПСФК "Черноморец" и да бъдат избрани нови представители на общината в Съвета на директорите на дружеството. Непосредствено преди гласуването г-н Луков се съгласи да разясни мотивите в своята докладна.

Със свикването на Общото събрание на акционерите на ПСФК „Черноморец Бургас“ ще се опитвате да поправите непоправимото или ще сложите край на всичко?

Вие знаете, че акционерното дружество така или иначе съществува с акционери Петрол Холдинг и Община Бургас. Ние проведохме председателски съвет и от всички политически сили се обединихме ,че трябва да сме инициатори на свикването на Общо събрание. Проведохме и разговор с другия акционер, имаме съгласието му. Много е важно това, че в петчленния Съвет на директорите община Бургас ще има трима представители с решаващ глас. Досега имаше равенство и в решенията имаше паритет и се блокираха. Налице е съгласие за свикване на Общо събрание.

Имаме уверение, че с акциите е решен въпросът. Знаете, че там акционерът имаше проблем с това кой гласува, кой ги има акциите. Разбрах, че това е изчистено.

Ще свикаме Общо събрание, ще променим устава. А иначе в Съвета на директорите двамата досегашни членове от името на общината си подадаха молби за напускане. По Търговския закон те излизат след шест месеца и съветът остава непопълнен.  Затова беше тази докадна.

Има ли излизане от това тресавище, в което се превърна ПСФК „Черноморец“?

Това е стъпка да се върви в положителна посока.

Има ли изобщо полезен ход и стъпка?

Патова е ситуацията, ако говорим за задълженията. Знаете ги колко са, не е тайна. Сега ще разгледаме още по-подборно документите на дружеството с нашите трима представители. Те са излъчени от опозицията, за да имат контрол и да не обвиняват мнозинството, че имаме намерение да декапитализираме дружеството.

Как общината може да си върне собствеността върху стадион „Черноморец“?

Това ,което знам е, че борбата е да бъде запазен стадион „Черноморец“ с прилежащите терени и сгради за спротна дейност. Дори и да се стигне в най-лошия случай някой да придобие тези имоти, то тогава няма да получат разрешение да строят каквото и да е било освен спортни съоръжения. Това се отнася, между другото  и за стадион „Лазур“

автор: Красимир Луков
Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...