култура 26 апр. 2017 2017-04-26 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdVErIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4e78110c2cca99834ed93051275f2b30cf59d91b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27530.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Аржентински танго двойки пренасят магията на танца в Бургас

Тангото е не само танц, не само изкуство... тангото е идеална „сплав” от два взаимодопълващи се елемента.

В това ще се увери всеки, който се включи в горещия танго фестивал „El Encuentro”. Събитието се провежда за първа година и ще се състои от 28 до 30 април, в Културен център „Морско казино” - Бургас. Организатор на инициативата е Бургаско танго общество, с подкрепата на Община Бургас и Посолството на Аржентина.

Присъстващите на „El Encuentro” ще имат възможност да се включат в безплатен урок по танго, изнесен от професионален преподавател. 

Специално за фестивала в Бургас ще пристигнат две танцови двойки от Аржентина, които имат зад гърба си богат професионален опит – Марио Борнисен с Лаура Рускони и Херман Куестас с Ева Лерман.

За Марио и Лаура казват, че са като първокачествено вино – всеки със свой собствен вкус и аромат, а заедно създават нещо ново. Той прави първите си стъпки в тангото преди повече от 25 години като учител, танцьор и организатор. Минал е през ембламатични места за танго в Буенос Айрес La Calesita, Niño Bien, Salón Caning, El Viejo Correo. 

От друга страна Лаура е като свежо, сладко и пенливо грозде, носещо неповторима искра. Тя владее до съвършенство тялото си, тъй като в професионалния си път се е занимавала с различни танци, а през последните 10 години се отдава на тангото. 

Когато тези два елемента се смесят, те създават неповторим букет от вкусове, емоции и красота, познат в редица школи по танго в Буенос Айрес – Villa Malcom, Soho Tango, Viva la Pepa, Fundación de Tango Argentino. По-късно Марио създава своя собствена школа, с която привлича почитатели на танца в САЩ, Италия, Гърция, Германия, Норвегия, Швеция и Япония.

Подобна е историята и на другата танго двойка, която ще пристигне специално за фестивала в Бургас – Херман и Ева. 

Той започва своя професионален път от Villa Malcom (организира и преподава в El Motive), след което преминава през La Mandrilera, El Esquinazo, Ибиса. Участва в различни танго фестивали по целия свят.

До него застава Ева – датска „принцеса”, която има дълбоки познания в различните видове танци и прокарва своя път в тангото, минавайки през Дания, Англия, Швейцария, няколко страни от Азия и Америка, в това число и Буенос Айрес.

Тангото ги свързва и те създават едно съвършено цяло, което пленява публиката по цял свят.

 

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...